Afyon’da belediye başkanı 'halkı ucuz taşıyor' diye şikayet edildi

Afyonkarahisar’ın CHP’li İhsaniye Belediye Başkanı Tunay Türkmen, belediyeye ait araçlarla ucuz taşımacılık yaptığı için CİMER’e şikayet edildi.

Google Haberlere Abone ol

Nail Azbay

AFYONKARAHİSAR - Afyonkarahisar’ın İhsaniye İlçesi’nde belediye başkanı belediye araçları ile çalışanları ve öğrencileri düşük bir fiyatla taşıdığı gerekçesiyle şikâyet edildi. İhsaniye'nin CHP’li Belediye Başkanı Tunay Türkmen, hakkında Cimer'e yapılan şikâyette belediye araçlarının halkı ucuza taşıdığı iddiasında bulunuldu. Türkmen, gelen bu şikâyet evrakını sosyal medya hesabı üzerinden paylaştı.

ON LİRAYA YOLCU TAŞIYOR

O belgede şu ifadeler dikkat çekiyor: “Afyon İhsaniye Belediyesi’ne ait araçlar İhsaniye’den Afyon’a 50 kilometrelik yolu 10 TL’den taşımacılık yapıyor. Afyon şehir içinde bile minibüs indi bindi fiyatları 15 TL iken 50 kilometrelik yolu 10 TL’den taşıyor. Yerel seçimin yaklaşmasıyla belediyenin böyle bir tarife uyguladığı aşikardır.”

Söz konusu şikayet mektubunda Cumhurbaşkanı Erdoğan’a “Adalet istiyoruz” sözleri ile seslenen kişi, “Sayın Cumhurbaşkanım adalet istiyoruz. 50 Km’lik yolu 10 TL’ye taşımak adalet mi? Mazot olmuş 42 TL. Afyon-İhsaniye arasında taşımacılık yapan bizler evlerimize ekmek götüremiyoruz.”

ÇALIŞANLARI VE ÖĞRENCİLERİ UCUZA TAŞIMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Bu şikayeti değerlendiren Belediye Başkanı Tunay Türkmen, “Afyon şehir merkezinde çalışan ve öğrenimi için merkeze gidip gelen arkadaşlarımızla uğraşan kişileri kınıyorum. Beni bu şekilde kimse yıldıramaz ve korkutamaz. İş bilen kılıç kuşananındır. Ben öyle tribünlere oynayacak kişi değilim. Biz hak hukuk adalet diye yola çıktık. Eskisi gibi borcu ile anılan değil İller Bankası Fon Hesabında parası bulunan bir belediyeyiz. Tıkır tıkır çalışıyoruz. Bizler daima halkımızın yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.