Afrin'de Türk şirketine 'zam' protestosu: Bina ateşe verildi

Afrin'de elektrik kesintileri ve fiyat artışlarını protesto eden bir grup, Türk şirketi olduğu belirtilen STE Enerji'nin binasını ateşe verdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ile Türkiye'nin desteklediği Suriye Milli Ordusu'nun (SMO) kontrolündeki Afrin'de, bölgeye elektrik dağıtımı yapan ve Türk şirketi olduğu belirtilen STE Enerji'nin binasına cuma gecesi baskın düzenlendi. Protestoların, fiyat artışları ve günlük elektrik kesintilerinin 10 saati bulması üzerine patlak verdiği belirtildi. Eylemciler, STE Enerji'nin binasını ateşe verdi. SMO'ya yakınlığıyla bilinen Siga Ajansı, protestoların 'kötü hizmete yönelik öfkeden kaynaklandığını' söyleyerek söz konusu haberleri paylaştı. 

Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde çok sayıda kişinin “şehir konseyi” olarak adlandırılan bir binayı bastığı, duvarda Türkçe olarak “Afrin Nüfus Dairesi” yazdığı görüldü. Kamuoyuna yansıyan görüntülerde, protestocuların "Suriye özgür bir ülkedir, Türkler ülkeden ayrılmalı" sloganları attığı duyuldu. (HABER MERKEZİ)

Etiketler Afrin Thiqa zam