AFP: İran Başsavcısı, 'ahlak polisi'nin lağvedildiğini açıkladı

AFP'nin ISNA haber ajansından aktardığına göre İran Genel Başsavcısı Muhammed Cafer Muntazeri, 'ahlak polisi' biriminin lağvedildiğini duyurdu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İran'da Mahsa Jîna Amini'nin katledilmesinin ardından başlayan protestolar ile birlikte uygulamaları eleştirilerin merkezinde olan 'ahlak polisi' biriminin lağvedildiği belirtildi. AFP, 'ahlak polisi' olarak bilinen İrşad Devriyeleri'nin lağvedildiği iddiasını ISNA haber ajansından aktardı.

Buna göre ISNA'ya konuşan İran Genel Başsavcısı Muhammed Cafer Muntazeri, "Ahlak polisinin yargıyla hiçbir ilgisi yoktur" diyerek birimin lağvedildiğini açıkladı. Dini bir konferansa katılan Muntazeri'nin, 'ahlak polisi' hakkında gelen bir soruya cevaben söz konusu ifadeleri kullandığı belirtildi.

Muntazeri, Meclis ve Cumhurbaşkanlığı'na bağlı Devrim Yüksek Konseyi'nin 'başörtüsü konusu üzerinde çalıştığını' ve yakın zamanda sonucun açıklanacağını söylemişti. "Meclis ve Devrim Yüksek Konseyi, sonuçları önümüzdeki günlerde belli olacak olan başörtüsü konusu üzerinde çalışıyor ve inceliyor" diyen yetkili, çalışmaların 15 güne kadar sonuçlanacağını belirtmişti. (DIŞ HABERLER)