Afganistan'ın batısında deprem: En az 15 kişi öldü, 40'tan fazla yaralı

Afganistan'ın batısında USGS verilerine göre en büyüğü 6,3 olmak üzere şiddetli depremler meydana geldi. Herat Valiliği ağır hasar olduğunu duyurdu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Afganistan'ın batısındaki Herat vilayetinde valilik, öğle saatlerinde art arda meydana gelen şiddetli depremlerin ağır hasara neden olduğunu belirtti. Herat Valiliği'nden yapılan açıklamada, yerel saatle 11.00 sularında art arda meydana gelen depremlerin Herat ve ilçelerini sarstığı kaydedildi. Depremin ağır hasara neden olduğu belirtilen açıklamada, detaylı bilginin daha sonra paylaşılacağı ifade edildi.

Artı Gerçek'in aktardığına göre, İran ve Türkmenistan gibi komşu ülkelerden de hissedilen depremler nedeniyle çok sayıda Heratlı, panikle evlerini terk ederek sokaklara akın etti. Zindecan ilçesi ve Herat merkezinin bir kısmında elektrikler kesildi ve iletişim hatları koptu.

ZİNDECAN'DA EN AZ 15 KİŞİ ÖLDÜ

Bir afet yönetimi yetkilisi Reuters'a yaptığı açıklamada, depremlerde en az 15 kişinin öldüğünü ve 40 kişinin yaralandığını söyledi. Afganistan Afet Yönetimi Bakanlığı sözcüsü Molla Jan Sayeq, rakamların Herat vilayetinin Zindecan bölgesinden gelen ilk raporlara dayandığını söyledi.

USGS EN ŞİDDETLİSİ 6,3 OLMAK ÜZERE ŞİDDETLİ DEPREMLER DUYURDU

ABD Jeolojik Araştırmalar Merkezine (USGS) göre, ülkenin batısında, İran sınırında bulunan Herat vilayetinde saat 11.00'den itibaren art arda 6,3, 5,5, 4,7 ve 6,3, 5,9, 4,6 ve 4,8, ardından da 4,9 büyüklüklerinde çok sayıda deprem meydana geldi.

Alman Yerbilimleri Araştırma Merkezi (GFZ) ise Cumartesi günü Afganistan'ın kuzeybatısında 5.6 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiğini açıkladı. GFZ daha önce bölgede 6.2 büyüklüğünde ayrı bir deprem meydana geldiğini ve depremin 10 km (6.2 mil) derinlikte olduğunu duyurmuştu.

Etiketler afganistan deprem