Afganistan'ın başkenti Kabil'de iki patlama: En az 20 ölü

Afganistan'ın başkenti Kabil'deki askeri hastaneye bombalı saldırı düzenlendi. Görgü tanıkları saldırıda 20'den fazla kişinin öldüğünü öne sürdü.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Afganistan'ın başkenti Kabil'deki askeri hastanede iki patlama meydana geldi. Görgü tanıklarının aktarımlarına göre patlamanın ardından silah sesleri duyuldu. Saldırıda en 20 kişinin öldüğü, 40 kişinin ise yaralandığı öne sürüldü. 

Ağustos ayında Taliban güçlerinin kontrolü ele geçirdiği Afganistan'ın başkenti Kabil'de şiddetli bir patlama gerçekleşti. İlk patlamanın ardındansa ikinci bir patlama sesinin geldiği bildirildi.

EN BÜYÜK ASKERİ HASTANE

Kabil'de ülkenin en büyük askeri hastanesine düzenlenen bombalı saldırıda 7 kişinin vefat ettiği açıklanırken, görgü tanıkları olayda 20'den fazla kişinin öldüğünü belirtti.

Taliban Sözcüsü Zabihullah Mücahid, basına yaptığı açıklamada, Vezir Ekber Han bölgesindeki Serdar Muhammed Davud Han Hastanesine silahlı ve bombalı saldırı düzenlendiğini söyledi. Saldırının en kısa sürede kontrol altına alındığını ifade eden Mücahid, 5 saldırganın etkisiz hale getirildiğini belirtti.

Mücahid, 4 sivil ile 3 Taliban mensubunun yaşamını yitirdiği saldırıdan IŞİD'i sorumlu tuttu.

Görgü tanıklarının ifadesine göre ise saldırıda 20'den fazla kişi ölürken, 40 kişi de yaralandı.

Görgü tanıkları, saldırıda, 15 Ağustos'ta Kabil Taliban tarafından ele geçirildiğinde cumhurbaşkanlığı sarayını kontrol altına alan Taliban'ın önemli komutanlarından Mevlevi Hamdullah Muhlis ve arkadaşlarının da öldüğünü öne sürdü.

İsminin açıklanmasını istemeyen yetkili, hastanenin girişinde patlatılan ilk bombanın ardından silahlı saldırganların hastaneye girdiklerini ve hedef gözetmeksizin ateş açtıklarını aktardı.

Hastanenin önünde infilak ettirilen ilk bombanın ardından, çevrede ikinci bir patlama daha meydana geldi.

Hastanede tedavi görenlerin ambulanslarla diğer hastanelere nakledildiği belirtildi.

Saldırıyı henüz üstlenen olmadı.

Aynı hastaneye, 2017 yılında da IŞİD üyelerince düzenlenen saldırıda 30'dan fazla kişi ölmüş ve 50'ye yakın kişi yaralanmıştı.(AA)