Afganistan'daki depremde en az 1000 ölü: 119 milyon kişi hissetti

Afganistan'da meydana gelen deprem nedeniyle 1000'den fazla insanın öldüğü belirtildi. En az 600 kişinin yaralandığı depremde, ölü sayısının yükselmesi bekleniyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Afganistan'da meydana gelen 6.1 büyüklüğündeki deprem nedeniyle en az 1000 kişi vefat etti, 600'den fazla kişi yaralandı. İçişleri Bakanlığı'ndan Salahuddin Ayubi, yaralılara ulaşmak ve tıbbi malzeme ile yiyecek sağlamak için kurtarma çalışmalarının helikopterler ile sürdürüldüğünü söyledi. Yetkili, "Bazı köyler dağların ücra bölgelerinde olduğu için ayrıntıların toplanması biraz zaman alacak, bu sebeple ölü sayısının artması muhtemel" dedi. 

'2002'DEN BU YANA EN ÖLÜMCÜL DEPREM'

Afganistan'da meydana gelen depremin, 2002'den bu yana kaydedilen en ölümcül deprem olduğunu belirten ABD Jeoloji Araştırma Kurumu (USGC), sarsıntının ülkenin güneydoğusunda bulunan Khost kentinden yaklaşık 44 kilometre uzaklıkta, Pakistan sınırına yakın bir yerde kaydedildiğini aktardı.

Sosyal medyada paylaşılan fotoğraf ve videolarda, yaralıların helikopterler ile tahliye edildiği görüldü. 

Bakhtar Haber Ajansı, kurtarma ekiplerinin ve helikopterlerin sarsıntıdan etkilenen bölgelere sevk edildiğini bildirdi. Avrupa‑Akdeniz Sismoloji Merkezi'nin (EMSC) sosyal medya hesabından yapılan açıklamada depremin Afganistan, Pakistan ve Hindistan'da yaklaşık 119 milyon kişi tarafından hissedildiği aktarıldı. 

'YÜZLERCE VATANDAŞ ÖLDÜ, DÜZİNELERCE EV YIKILDI'

Taliban'ın afet yönetimi yetkilisi Mohammad Nassim Haqqani, doğudaki Nangarhar ve Khost eyaletlerinde de ölümlerin kaydedildiğini söyledi. Taliban'ın hükümet sözcüsü yardımcısı Bilal Karimi ise, Twitter'da yaptığı açıklamada, "Paktika eyaletinin dört ilçesi şiddetli bir deprem sarsıldı, yüzlerce vatandaşımız öldü ve yaralandı ve düzinelerce ev yıkıldı. Felaketi önlemek için tüm yardım kuruluşlarını bölgeye derhal ekip göndermeye çağırıyoruz” ifadelerini kullandı. (DIŞ HABERLER)