Afganistan Dışişleri Bakanlığı yakınlarında patlama: 6 kişi hayatını kaybetti

Afganistan'ın başkenti Kabil'deki Dışişleri Bakanlığı yakınlarında meydana gelen intihar saldırısında altı kişi yaşamını yitirdi.

Foto: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Afganistan'ın başkenti Kabil'de Dışişleri Bakanlığı yakınlarında meydana gelen patlamada ilk belirlemelere göre altı kişi hayatını kaybetti.

AA'nın aktardığına göre, Kabil Emniyet Müdürlüğü Sözcüsü Halid Zedran, patlamaya ilişkin basına yaptığı açıklamada, 'saldırganın bakanlığın bulunduğu sokağın girişindeki kontrol noktasına yaklaştığı sırada güvenlik güçlerince etkisiz hale getirildiğini ve bu esnada üzerindeki bombanın infilak ettiğini' söyledi. Saldırıda altı sivilin yaşamını yitirdiğini ifade eden Zedran, üçü Taliban mensubu birkaç kişinin de yaralandığını belirtti.

'YARALILAR ARASINDA EN AZ BİR ÇOCUK BULUNUYOR'

Reuters haber ajansının aktardığına göre, Kabil'de savaşta yaralanan kişilerin tedavisinde uzmanlaşan bir hastanesi bulunan İtalya merkezli sivil toplum kuruluşu Emergency'den Stefano Sozza, patlamada yaralananların hastanelerine getirildiğini, yaralılar arasında en az bir çocuğun da bulunduğunu aktardı. 

Ajansa konuşan iki görgü tanığı da 'pek çok hükümet binası ve yabancı misyona ev sahipliği yapan ve çok iyi korunan bölgede büyük bir patlama sesi duydukları' bilgisini paylaştı. Taliban yetkililerinden henüz açıklama yapılmazken saldırıyı üstlenen olmadı.

Öte yandan, 11 Ocak'ta da Dışişleri Bakanlığı'nın girişinde düzenlenen bombalı saldırıda beş kişi hayatını kaybetmişti. (DIŞ HABERLER)