AFAD eski daire başkanının 'Osmanlı okçusu' şovu gündem oldu

AFAD'ın eski Bilgi Sistemleri ve Haberleşme Dairesi Başkanı İrfan Keskin'in siber güvenlik zirvesine Osmanlı kostümüyle çıkıp ok attığı görüntüler sosyal medyada gündem oldu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Maraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından kurtarma ve yardım çalışmalarında geç ve yetersiz kalmakla eleştirilen AFAD şimdi de, eski daire başkanlarından İrfan Keskin’in Osmanlı askeri kostümüyle sahneye çıkıp ok atarak yaptığı bilişim sunumuyla gündeme geldi

Sosyal medyada gündeme gelen görüntülerde Keskin, bir siber güvenlik zirvesinde sahneye okçu kıyafetiyle çıkıyor. "Bu sahne için özel kursa gittim. Farklı bir şey olsun, değişik bir şey olsun" diyen Keskin, siber güvenlik konusunda hızlı harekete geçmenin önemini, ok ve yay benzetmesiyle anlatıyor.

Görüntüler, depremin ilk gününden beri arama kurtarma ve yardım dağıtımı konusunda koordinasyon eksikliği konusundaki bir paylaşım sayesinde ortaya çıktı. Bir Twitter kullanıcısı, bu yetersizliği yazılımcı bir arkadaşına sorduğunu belirtip "Buna uzun bir cevap vermek yerine, AFAD’da 2022 yılına kadar bilişimin başında olan kişinin, 2018 yılında yaptığı bir sunumu gönderiyorum" mesajını paylaştı.

ANADOLU AJANSI'NIN SEÇİM SİSTEMİNİN ALTYAPISINI DA HAZIRLAMIŞ

Keskin, 2015-2022 arasında AFAD Bilgi Sistemleri ve Haberleşme Dairesi Başkanlığı görevini yürütüyordu. Kendi internet sitesinde verdiği bilgiye göre, "Anadolu Ajansı'nın ilk kez canlı olarak duyurduğu Yerel Seçim 2014, Cumhurbaşkanı Seçimi ve Genel Seçimlerin sistem ve güvenlik altyapısını tasarladı ve süreçleri yönetti." Söz konusu seçim verisi yazılımları, veri akışının kritik zamanlarda durması nedeniyle tartışma yaratmıştı.

Keskin halen Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Milli Teknoloji Genel Müdür Yardımcılığı görevini yürütüyor. (HABER MERKEZİ)