AFAD 5 il için sel ve taşkın uyarısı yaptı

AFAD, Kastamonu, Karabük, Zonguldak, Bartın ve Sinop'un merkez ve bazı ilçeleri için taşkın riskinin tehlikeli boyutlara ulaştığını duyurarak buralarda yaşayan halkı uyardı.

İnebolu'da yaşanan sel nedeniyle iki köprü çöktü.
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), selin yaşandığı Kastamonu'nun da yer aldığı 5 il için sel ve taşkın uyarısı yaptı. Kastamonu, Karabük, Zonguldak, Bartın ve Sinop'un merkez ve bazı ilçeleri için taşkın riskinin tehlikeli boyutlara ulaştığını duyuran AFAD, bu bölgelerde yaşayanların tedbirli olmaları için uyardı.

AFAD'dan yapılan açıklama şöyle: “Kastamonu: İnebolu, Bozkurt, Abana, Çatalzeytin, Küre, Pınarbaşı, Şenpazar, Cide, Karabük: Merkez, Ovacık, Safranbolu, Zonguldak: Devrek, Gökçebey, Bartın: Merkez, Sinop: Ayancık. Yukarıdaki il ve ilçelerde taşkın riski tehlikeli boyutlara ulaşmıştır. Taşkın sahasındaki vatandaşlarımızın sel ve ani su yükselmesine karşı güvenli alanlarda olmaları, araçlarını dere kenarından çekmeleri, acil durumlarda 112’yi aramaları önemle rica duyurulur.” (HABER MERKEZİ)

 

Etiketler AFAD sel taşkın