Aeroflot, Belarus sınırına sığınmacı taşıdığı iddiasını yalanladı: İstanbul-Minsk seferimiz yok

Rus havayolu şirketi Aeroflot, Belarus'a sığınmacı taşıdığı yönündeki iddiaları reddetti. Hemen ardından Kremlin ise söz konusu iddiaları 'çılgınlık' olarak niteledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Polonya-Belarus sınırındaki sığınmacı krizi devam ederken, Rusya'dan Avrupa Birliği'nin doğu sınırına sığınmacı taşındığı suçlamalarına peş peşe yalanlama geldi. Rus havayolu şirketi Aeroflot, Belarus'a sığınmacı taşıdığı yönündeki iddiaları reddetti. Şirket, mültecilerin taşınabileceği güzergahta herhangi bir uçuşlarının olmadığını açıkladı. Kremlin'den yapılan açıklamada ise iddialar 'çılgınlık' olarak değerlendirildi. 

'İSTANBUL-MİNSK SEFERİMİZ YOK'

Polonya-Belarus sınırındaki sığınmacı krizi devam ediyor. Avrupa Birliği kaynakları çeşitli havayolu şirketlerinin Belarus'a sığınmacı taşıdığını iddia ederken Rusya'dan yalanlama geldi. Rusya'nın en büyük havayolu şirketi Aeroflot, ortaya atılan iddiaları kendi adına yalanladı. Şirket yaptığı açıklamada İstanbul-Minsk seferlerinin olmadığını vurgularken Irak ya da Suriye'deki kentlere tarifeli ya da charter sefer gerçekleştirmediklerini dile getirdi. 

Açıklamada "Aeroflot’un, göçmenlerin Belarus Cumhuriyeti topraklarına kitlesel şekilde taşınmasında rolü olduğu yönündeki bilgiler gerçeği yansıtmamaktadır" ifadeleri yer aldı. 

THY VE AEROFLOT'A YAPTIRIM İDDİASI

Brüksel kaynaklarına dayandırdığı bir haberde Bloomberg, Belarus'a sığınmacı taşıdığı gerekçesiyle Aeroflot ve THY'ye yaptırım uygulanabileceğini iddia etmişti. Böylece THY'nin ardından Aeroflot da söz konusu iddiaları yalanlamış oldu. Sputnik'in haberine göre Aeroflot yetkilileri, şirkete zarar verebileceği gerekçesi ile bu suçlamayla ilgili olarak mahkemeye başvurabileceklerini açıkladı.

KREMLİN: ÇILGINLIK

Aeroflot'un paylaştığı açıklamanın hemen ardından Kremlin'den de bir başka yalanlama geldi, Rusya'nın Belarus-Polonya sınırındaki sığınmacı krizinde hiçbir rolü olmadığı kaydedildi. Moskova, devlet şirketi Aeroflot'un sığınmacı taşıdığı ve konu nedeniyle yaptırımların hedefi olabileceği yönündeki iddiaları ise 'çılgınca' olarak tanımladı. Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov, 'herhangi bir durumda Aeroflot'a yönelik bir yaptırım fikrinin gerçekleşmemesini umduklarını' ifade etti. (DIŞ HABERLER)