Adobe Flash Player ömrünü tamamladı... Bilgisayarınızdan kaldırın

İnternet üzerinde animasyonların, reklamların, videoların görüntülemesini sağlayan tarayıcı eklentisi Adobe Flash Player yayından kaldırıldı. Adobe firması kullanıcılara bilgisayarlarını güvende tutmaları için eklentiyi kaldırmaları çağrısında bulundu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 1996 yılında tarayıcılarda videoların oynatılması ile online oyunların oynanmasını sağlamak amacıyla hizmete sunulan ve internet tarihinin köşe taşlarından olan Flash Player eklentisinin fişi çekildi.

Adobe, Flash Player için son resmi güncellemeyi 3 hafta önce yayınlamış ve şu duyuruyu yapmıştı: "Bugün, Çin dışındaki tüm bölgeler için en son Flash Player güncellemesini duyuruyoruz. Bu vesileyle son yirmi yılda Flash Player kullanan ve harika içerikler üreten tüm müşterilerimize ve geliştiricilerimize teşekkür etmek istiyoruz. Flash'ın animasyon, etkileşim, ses ve video genelinde web içeriğinin geliştirilmesinde çok önemli bir role sahip olmasından dolayı gururluyuz. Bir sonraki dijital deneyimler çağına öncülük etmekten heyecan duyuyoruz."

12 Ocak 2021 itibarıyla tarayıcılarda Flash içeriği engellenmeye başlayacak. Adobe, kullanıcıların bilgisayarlarını güvende tutmak için Flash Player'ı kendilerinin kaldırmalarını tavsiye etti. (HABER MERKEZİ)