Adnan Oktar’ın savcıyla evlenen itirafçı avukatı dosyadaki ‘torpil’ iddialarını reddetti

İrem Kökçü’nün Adnan Oktar dosyasında tanık olarak ifade vermesi savcı Gökalp Kökçü ile evliliğine bağlandı. Avukat Kökçü, tanık olarak ifade verdiğinde Gökalp Kökçü’yle tanışmadıklarını savundu.

Google Haberlere Abone ol

İSTANBUL – Yürüttüğü soruşturmaların bilgilerini sızdırmakla itham edilen savcı Gökalp Kökçü, Erzurum'a atandıktan sonra hakkında Hâkimler ve Savcılar Kurulu (HSK) tarafından soruşturma başlatıldı. Engin-Dilan Polat çiftinin soruşturmasıyla tanınan savcı Gökalp Kökçü’nün eşi avukat İrem Kökçü de incelemeler sonrasında Adnan Oktar örgütünün eski avukatı çıktı. İddialara göre İrem Kökçü’nün 2018 yılındaki operasyondan hemen sonra tanık olarak dinlenmesinde savcı Gökalp Kökçü’nün etkisi oldu. İddialar üzerine ulaştığımız İrem Kökçü, “Gökalp Bey ile evlilik tarihimize bakarsanız iddiaların doğru olmadığını görürsünüz" açıklamasını yaptı. 

‘2008’DEN SONRA HİÇBİR İLİŞİĞİM OLMADI’

Adnan Oktar suç örgütü hakkında iddianamenin yazıldığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu’nda 2021 yılında görevli olan savcı Gökalp Kökçü ile bir dönem örgütün avukatı olduğunu kabul eden İrem Kökçü evliliği tartışma yarattı. İrem Kökçü’nün dosyada ‘sanık’ yerine ‘tanık’ olarak dinlenmesinde evliliğin etkili olduğu iddia edildi. Ancak İrem Kökçü iddiaları reddetti. Avukat Kökçü, “Tarihleri göz önünde bulundurursanız gerçekleri görürsünüz. 2008 yılı itibariyle ben bütün dosyalardan (Adnan Oktar Suç Örgütü dosyaları) istifa ettim. O tarih itibariyle de hiçbir ilişiğim olmadı" diye konuştu.

‘GÖKALP BEYE HAKSIZLIK YAPILIYOR, BAHANELER UYDURULMAYA ÇALIŞILIYOR’

Savcı Gökalp Kökçü ile 2021 yılında evlendiklerini belirten İrem Kökçü, tanışmalarının da adliye ‘çevresinde’ 2020-2021 yıllarında geliştiğini kaydetti. Avukat İrem Kökçü, yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

“İfadelerim 2017-2018’de verilmiş. O dönem Gökalp Bey ile tanışıklığım yok. Suça konu bir fiilim olsaydı sanık olarak yargılanırdım. Gökalp Bey son dönemde haksızlığa uğruyor. Ondan dolayı da şimdi bahaneler uydurulmaya çalışılıyor. Ben TMSF’de de uzun yıllar avukatlık yaptım onlardan sonra. Sonra kendi ofisim oldu. Zaten Gökalp Bey'e olan tavırlardan dolayı bütün dosyalarım incelendi. Ben çok ceza davası alan bir avukat da değilim, en fazla bir ya da iki dosyam vardır.”

MALİ ŞUBEDEKİ İFADESİNDE NE DEMİŞTİ?

Avukat İrem Kökçü, İstanbul Mali Şube Müdürlüğü’nde 2018 yılında verdiği ifadelerde Ergenekon savcısı Zekeriya Öz ile yaptığı görüşmeyi anlatmıştı. Tutanaklara yansıyan ifadelere göre İrem Kökçü, savcı Öz’e daha önceden hazırlanan dilekçeleri ‘Hocamızın selamı var’ diyerek iletti. Söz konusu dilekçelerin ise Tarkan Yavaş ile Halil Hilmi Müftüoğlu’nun ‘Ergenekon örgütünden mağdur olduklarına dair' olduğu öğrenildi. Kökçü, Adnan Oktar suç örgütünün yargılamalarının uzatılması için çok fazla dilekçe verildiğini, dilekçelerin bazılarının kendisi tarafından hazırlandığını bazılarının ise hazır geldiğini belirtti. Kökçü, savcı Zekeriya Öz ile görüşme talebinin ise 'hatırladığı kadarıyla ya Halil Hilmi Müftüoğlu’ndan ya da Noyan Orcan’dan geldiğini' söyledi. Orcan ve Müftüoğlu, Adnan Oktar suç örgütünün hukuk biriminin başındaki isimlerdi. Her iki isim de Oktar davasından 9 bin yıldan fazla hapis cezası aldı.