Adıyamanlılar yıkılan binanın müteahhidinin serbest bırakılmasını protesto etti

Adıyaman'da 6 Şubat depremlerinde yıkılan evlerden birinin müteahhidinin geçtiğimiz gün serbest bırakılması, depremzedeler ve yakınları tarafından protesto edildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Maraş merkezli 6 Şubat depremlerinde hayatını kaybedenlerin aileleri depremin yıl dönümü yaklaşırken bir araya geldi. Hasoğlu İnşaat’ın yaptığı binada 32 yakınlarını kaybettiğini ifade eden aileler sorumlulardan hesap sorulmasını istedi. Hasoğlu İnşaat’ın müteahhidinin birkaç gün önce adli kontrol şartıyla tahliye edilmesine tepki gösterdi.

“Kaybettiğimiz canlar için adalet istiyoruz”, “Para hırsı 32 cana mal oldu”, “Adalet istiyoruz” yazılı pankartlarla açıklama yapan aileler, “Kahrolsun müteahhit”, “Deprem öldürmez, bina öldürür” sloganları attı.

‘MÜTEAHHİT VE TÜM SORUMLULAR BİRKAÇ GÜN ÖNCE SERBEST BIRAKILDI’

Aileler adına açıklama yapan Rıza Ruşen, 32 kişinin hayatını kaybettiği kardeşinin de aralarında bulunduğu 6 yakınını kaybettiğini söyledi. İnşaatta kum kullanıldığını ve beton ve demir kalitesinin çok kötü olduğunu ifade eden Ruşen, binanın müteahhidi Mahmut Nedimevi ve tüm tutukluların birkaç gün önce serbest bırakıldığını söyledi. “Tam 32 canımıza mal olan bu binanın sorumluları ellerini kollarını sallayarak dışarıda dolaşıyorlar” dedi. Binadan alınan numunelere ilişkin raporlara göre bu kişilerin hepsinin asli kusurlu bulunduğunu anlatan Ruşen, “Kusurlu olanlar sanki ölen canlarımızmış gibi diğeleri serbest bırakılmıştır. Oysa ki burada kaybettiğimiz canlarımızın hepsinin birer hayatı, umutları vardı” diye konuştu.

‘GİDİŞAT TEDİRGİN EDİYOR, ACIMIZ KATLANIYOR’

Sürecin gidişatından çok tedirgin olduklarını ifade eden Ruşen, “Sorumluların adli kontrolle serbest bırakılması acımızı katlamaktadır” dedi.

Açıklamada sööz alan bir başka depremzede, “İstediğimiz sadece bu sorumluların adalet karşısında gereken cezayı almasıdır. Bakın, bilirkişi raporunda da belirtildiği gibi bu binanın yapımında kat ilavesi yapılmasından tutun da kalitesiz demir ve beton kullanılmasına kadar tüm bu ihmallerle bizler sevdiklerimizi, ailemizi kaybettik. Bu sorumsuzların yüzünden benim ablam ve eniştem enkaz altında kalarak can verdi. Şimdi de daha acımız bu kadar tazeyken birde bunların cezasız kalması sizce hangi vicdana sığar?” diye konuştu.

Etiketler adıyaman deprem