Adıyaman’da bayram: Enkazdan çıkardığı ayakkabıları sokakta satıyor

Depremden önce Adıyaman’da spor mağazası işleten Hüseyin Harmancı, depremde yıkılan dükkanının enkazından çıkardığı ayakkabıları satarak geçimini sağlamaya çalışıyor.

Google Haberlere Abone ol

Metin Yoksu

DUVAR - Depremden önce Adıyaman’ın Eskisaray Mahallesi'nde ayakkabı, çanta ve spor giysileri sattığı bir mağazası olan Hüseyin Harmancı’nın depremle birlikte hayatı değişti.

Mağazasının enkazında bulduğu sağlam 50 ayakkabıyı, bayram öncesi sokağa açtığı tezgahta satmaya çalışan Harmancı, deprem yaralarını kendi sarmaya çalışıyor. 

Hüseyin Harmancı, enkazda sağlam kalan mallarını arıyor. 

‘ÖNCE CAN DERDİNE DÜŞTÜK, ARDINDAN MALIMIZI KURTARMAYA ÇALIŞTIK’

Kentin en işlek caddelerinden ve çarşı merkezinde bulunan mağazasında depremden önce esnaflık yaparak geçimini sağladığını ifade eden Harmancı, bir dakikada tüm malının enkaz altında kaldığını anlattı. En büyük tesellisinin ailesinde kayıp olmaması olduğunu söyleyen Harmancı, "Önce can derdine düştük, ardından malımızı kurtarmaya çalıştık" ifadelerini kullandı.

Adıyaman'da bir yandan yas olduğunu diğer yandan da hayata tutunmaya çalıştıklarını dile getiren Harmancı, ayakkabıları ve çantaları ihtiyacı olanlara ucuza sattığını sözlerine ekledi.