Adıyaman 1954, kadın başkanıyla tarih yazmaya koşuyor

Adıyaman 1954, kadın başkanı Cevher Erdem'le TFF 3. Lig'de şampiyonluğa koşuyor. Hedefe ulaşılırsa Erdem alt liglerde şampiyonluk yaşayan ilk kadın başkan olarak futbol tarihine geçecek.

Google Haberlere Abone ol

Elvan Yılmaz

DUVAR – TFF 3. Lig 4. Grup'ta mücadele eden Adıyaman 1954, Cevher Erdem’in başkan olmasıyla ardı ardına başarılar kazanıyor. 30 Aralık 2020 tarihinde göreve gelen Erdem ile iyi bir çıkış yakalayan takım, geçen hafta Bayrampaşaspor’u mağlup ederek liderliğe yükseldi.

Adıyaman 1954’ün başkanı Erdem, yarın 15.00'de Şanlıurfa deplasmanında oynanacak Karaköprü Belediyespor maçı öncesi çok heyecanlı. Çünkü maçın kazanılması halinde , alt liglerde şampiyonluk yaşayan ilk kadın başkan olacak ve takımı 3 Lig’den 2. Lig’e yükselecek.

Adıyaman 1954'le şampiyonluğun diğer adayı Bursa Nilüferspor arasında sadece bir puan fark bulunuyor. Karaköprü Belediyespor ise küme düşmeme mücadelesi veriyor. Bu durum Başkan Cevher Erdem'in heyecanını artırıyor. Erdem "şampiyonluğa 90 dakika kala" sorularımızı yanıtladı.

Adıyaman 1954’ün başkanlığına uzanan yolculuğunuzu anlatır mısınız?

Zaten Adıyaman 1954 Spor Kulübü’nde aktif biçimde görev almaktaydım. Yönetimimizin ortak kararıyla başkanlık görevini devraldım. Şartlar, buna zemin oluşturdu diyebiliriz. Bir de futbolun sadece erkeklerin ilgi alanına girmediğini göstermek istedim. Futbol oyununu seviyorum. Önemli olan kulübün alt ya da üst yönetiminde bulunmak değil, önemli olan bir parçası olmak. Ve dediğim gibi zaten bu ailenin bir parçasıydım.

Cevher Erdem

Kadın başkan olmanın dezavantajları var mı?

Ben herhangi bir dezavantaj görmedim. Şunu söyleyebilirim, kadınlar erkeklere göre biraz daha duygusal. Bunun daha fazla yıpratıcı olduğunu düşünüyorum.

Adıyaman muhafazakar bir kent olarak biliniyor. ‘Elinin hamuru ile bu işe nereden bulaştın' gibi sözler duydunuz mu?

Ben de muhafazakarım. Açıkçası olumsuz tepki almadım hatta tam tersi sahip çıkan ve destekleyen çok oldu. Öncelikle hiç hamur açmayı beceremedim. Kulüplerin başkanlık koltuğunda genellikle erkekleri görmeye alışkın bir toplumuz. O yüzden, ‘kadın başkan’ denilince insanların bakışlarındaki şaşkınlığı hâlâ görebiliyorum. Bu durum, beni mutlu ediyor. Çünkü kadınların da her alanda aktif bir biçimde görev aldığını göstermek, yapılamaz gibi görülen şeyleri yapabildiğini ispatlamak, benim için çok gurur verici. Evet, Adıyaman muhafazakar bir halk ama benim yaşam biçimim de pek farklı değil. Hemşerilerimiz, başkan koltuğunda kimin oturduğundan daha çok, takımın başarıları ile ilgileniyor. Takımlarının ilerde daha başarılı olması adına gönülden destekliyorlar. Adıyaman medeniyet ve hoşgörünün beşiği örnek bir şehrimizdir.

Şampiyonluk için çıkacağınız maç öncesi duygularınız neler?

Futbol üç skordan ibaret bir oyun. Heyecanı ve stresi de buradan geliyor. Şampiyonluğu, Adıyaman çok istiyor, biz çok istiyoruz, futbolcularımız çok istiyor. O sahada 90 dakika boyunca kazanmayı en çok isteyen biz olacağız. Bu yüzden çok mücadele edecek, çok koşacağız. Biz kazanmak zorundayız. Belki şimdiye kadar her şey yolunda gitmedi ama hiçbir şey de bizi yolumuzdan döndürmedi. Bir sıkıntı yaşarsak da play-off maçlarında ikinci bir şansımız daha var. Sonuna kadar mücadele edeceğiz. Şimdiden herkese bize verdikleri destek için çok teşekkür ediyorum.