Adana'da sokak hayvanlarının tedavisi için klinik açtı

Hayvansever Devran Naz, Adana'nın Karataş ilçesinde sokak hayvanlarının tedavi edilebilmesi için ücretsiz bir klinik açtı.

Devran Naz, kliniği için Karataş Belediyesi’nden veteriner hekim desteği aldı.
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Beş yıl önce Avusturalya'dan gelip memleketi Adana'nın Karataş ilçesine yerleşen 34 yaşındaki Devran Naz, burada sokak hayvanlarını beslemeye ve bakımlarını üstlenmeye başladı. Yaralanan ya da tedaviye ihtiyacı olan hayvanlar için yakında veteriner kliniği olmadığından büyük zorluk yaşayan Naz, ilçeye klinik kurmaya karar verdi. 

Naz'ın kurduğu klinik bağış kabul etmiyor ve burada hayvanlar ücretsiz tedavi ediliyor.

'KLİNİKTE GEREKLİ TÜM MALZEMELER VAR'

DHA'nın haberine göre, inşa ettiği apartmanın iki katını klinik, terasını ise barınak haline getiren Naz, Karataş Belediyesi’nden de veteriner hekim desteği aldı. Kliniği son teknoloji cihazlarla donatan Naz, hem ilçe halkına hem de kimsesiz hayvanlara hizmet vermeye başladı. 

Naz, “İlçenin yanı sıra çevreden de çok sayıda bakıma muhtaç veya yaralı hayvanı toplayıp burada bakıyoruz. İyileştirdiklerimizi sahiplendiriyoruz ancak sahiplendiremezsek de burada bizimle yaşıyorlar. Kliniğimizde hemogram ve röntgen cihazı gibi gerekli tüm malzemeler bulunuyor. Burası tamamen sokak hayvanları için ücretsiz bir klinik. İlçemizde özellikle yaz tatillerinde sokak hayvanlarına çok sayıda araba çarpıyor. Daha önceden bu hayvanları götürecek yer yoktu ama şu anda var. Sokak hayvanları için güzel bir hastane oluşturduk. Artık halkımız duyarlı olsun. Kazaya karışan hayvan gördüklerinde görmezden gelmesin, bize getirsinler. Ücretsiz tedavi ediyoruz” dedi. (HABER MERKEZİ)