Adana'da bir berber, tıraş olan müşterilerine ney üflüyor

Adana'da berberlik yapan Şevket Sevinç, tıraş olmaya gelen müşterileri için yaptığı ney dinletilerinin yanı sıra ürettiği neyleri satıp Türkiye'nin dört bir tarafına gönderiyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Adana'da yarım asırdır berberlik mesleğini sürdüren Şevket Sevinç, iş yerinde müşterilerine yaptığı neylerle müzik dinletisi sunuyor.

Ney üflemenin yanı sıra imalatını da gerçekleştirilen 64 yaşındaki Sevinç, hazırladığı enstrümanları Türkiye'nin farklı illerine de gönderiyor.

Sevinç, müşterileri için yaptığı ney dinletileri dışında ney üretimi de yapıyor. 

Seyhan ilçesinde berberlik yapan Sevinç, AA muhabirine konuştu. Sevinç, çocukluğundan bu yana müziğe ilgisinin olduğunu, 35 yıl önce Adana Musiki Derneği korosuna katıldığını söyledi.

Koro sayesinde neye ayrı bir ilgisinin oluştuğunu belirten Sevinç, bu enstrümanı üflemeyi öğrenmek için ders aldığını anlattı.

Sevinç, uzun çabaları sonucu üflemeyi öğrendiği neyin yapımıyla ilgili de araştırmalar gerçekleştirdiğini ve kendi enstrümanını yaptığını kaydetti.

'TIRAŞ OLMAYA GELENE NEY ÜFLÜYOR'

Sevinç, yaptığı neylerle iş yerinde müzik dinletisi sunduğunu, tıraş olmaya gelen müşterilerinin bundan büyük keyif aldığını belirterek, "Hatay yöresinden getirdiğim kamışlardan ney yapıyorum. Birkaç dernekte konserlere çıkıyorum, ney çalıyorum. Yaptığım neyleri de satıyorum. Ünlü neyzenler de benden ney almaya geliyor. İstanbul'dan, Ankara'dan ve İzmir'den ustalar benden alıyor" ifadelerini kullandı. 

'TIRAŞ OLMADIĞIMDA DA DİNLEMEYE GELİYORUM'

Müşterilerden Fikret Yılmaz da tıraş olmadığı zamanlarda da ney dinlemek için dükkana uğradığını ifade ederek, "50 yıldır müşterisiyim. Sürekli gelirim, Şevket Sevinç de sürekli ney çalar bize. Özellikle tıraştan sonra dinlemeyi severiz. Artık kendimizi müşteri olarak görmüyoruz" diye konuştu. 

 

Etiketler adana berber ney üfleme