Adana'da bin konut ocakta teslim edilecek

Adana'da, TOKİ tarafından yapımına başlanan 12 bin 500 kalıcı konut ile 2 bin 500 köy evinin inşası sürüyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Adana'da, depremzedelerin yerleştirilmesi için Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından inşasına başlanan ilk bin konutun ocak ayında teslim edilmesi planlanıyor. 

Maraş merkezli 6 Şubat depremlerinden etkilenen Adana'da, TOKİ tarafından yapımına başlanan 12 bin 500 kalıcı konut ile 2 bin 500 köy evinin inşası devam ediyor. Mart ayında başlanan Sarıçam ilçesi Buruk Mahallesi'ndeki 24 blok ve 590 daireden oluşan proje çerçevesinde ise 9 blok tamamlanırken, diğer blokların da inşası sürüyor. Sarıçam, Çukurova, Pozantı, Ceyhan ve Yumurtalık ilçelerindeki şantiyelerde işçiler, konutların tamamlanması için çalışıyor.

YERLİ ÜRETİM MALZEMELER KULLANIYOR

Proje kapsamında 2+1 dairelerin brüt 110, 3+1 dairelerin ise brüt 150 metrekare olacağı belirtildi. Ayrıca dairelerde kullanılan malzemelerin yüzde 100 yerli üretim olduğu kaydedildi. Ocak ayında kent genelinde yapımı tamamlanan bin konutun, kura töreninin ardından depremzedelere teslim edileceği bildirildi.

'İNŞAAT 5 AYRI BÖLGEDE DEVAM EDİYOR'

Kalıcı konut projesiyle ilgili bilgiler veren Doğu Akdeniz İnşaat Müteahhit Birlikleri Federasyonu (DAİMFED) Genel Başkanı Mustafa Karslıoğlu, ihalesi tamamlanan 4 bin 200 konut inşaatının 5 ayrı bölgede devam ettiğini söyledi. (HABER MERKEZİ)

Etiketler adana deprem