Adana Demirspor, 34 yıl sonra Fenerbahçe'yi deplasmanda yendi: 2-1

Fenerbahçe, kendi sahasında Adana Demirspor'a 2-1 mağlup oldu. Bu sonuçla Fenerbahçe 32 puanda kalırken, Adana Demirspor ise 33 puana yükseldi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Spor Toto Süper Lig'in 20'nci haftasında Fenerbahçe, kendi sahasında Adana Demirspor'a 2-1 mağlup oldu. Deplasman ekibine galibiyeti getiren golleri 34'te Gökhan İnler ve 46'da Belhanda kaydetti. Fenerbahçe'nin tek golü ise 29'uncu dakikada penaltıdan Valencia'dan geldi.

Bu sonuçla Fenerbahçe 32 puanda kalırken, Adana Demirspor ise 33 puana yükseldi.

Ülker Stadı'ndaki karşılaşmayı Halil Umut Meler yönetti. 

26'ncı dakikada Fenerbahçe penaltı kazandı. İrfan Can'ın ceza sahasına yaptığı ortaya yükselen Valencia, Svensson'un müdahalesi ile yerde kaldı. Hakem Halil Umut Meler penaltı noktasını gösterdi. 

29'uncu dakikada Fenerbahçe öne geçti. Penaltı vuruşunda topun başına geçen Valencia'nın vuruşunda meşin yuvarlak ve kaleci ayrı köşelere gitti. 

34'üncü dakikada Adana Demirspor beraberliği yakaladı. Sağ kanattan topla birlikte ceza sahası içerisine giren Yunus, pasını ceza sahası yayının hemen gerisindeki Gökhan İnler'e çıkardı. Bu oyuncunun ceza sahası dışından yaptığı sert vuruşta meşin yuvarlak ağlarla buluştu: 1-1. 

İlk yarı 1-1 sona erdi.

46'ncı dakikada Adana Demirspor öne geçti. Fenerbahçe yarı sahasının ortalarında Kaan Kanak'ın sol kanattan yaptığı ortaya ceza sahası içerisinde Belhanda'nın yatarak dokunuşunda meşin yuvarlak ağlara gitti: 1-2.

Müsabakanın kalan bölümünde başka gol olmadı ve Adana Demirspor, deplasmanda Fenerbahçe'yi 2-1 mağlup etti.

Böylece Adana Demirspor, 34 yıl sonra ilk defa Fenerbahçe'yi deplasmanda yendi.

BELHANDA'NIN GOLÜNDEN SONRA SAHA KARIŞTI

Fenerbahçe ile Adana Demirspor arasında oynanan karşılaşmada deplasman ekibinin attığı 2'nci gol sonrası saha içerisinde gergin anlar yaşandı. Adana Demirspor adına golü kaydeden Younes Belhanda'nın Fenerbahçe kulübesine doğru yaptığı sevinç gösterisinden sonra Mert Hakan Yandaş, Faslı oyuncunun üzerine doğru yürüdü. İki takım oyuncularının araya girmesinin ardından olay daha fazla büyümedi. Olayların ardından hakem Halil Umut Meler, Mert Hakan ile Belhanda'ya sarı kart gösterdi.

KADIKÖY'DE 'YÖNETİM İSTİFA' SESLERİ

Fenerbahçe'nin Adana Demirspor'u konuk ettiği karşılaşmada sarı-lacivertli taraftarlar, başkan Ali Koç ve yönetime tepki gösterdi. Karşılaşmanın 70'inci dakikasından itibaren "Yönetim İstifa" tezahüratlarında bulunan taraftarlar, tepkilerini karşılaşmanın sonuna kadar sürdürdü. (HABER MERKEZİ)