Adana Altın Koza Film Festivali'nin jüri başkanı Ömer Faruk Sorak oldu

Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 30'uncu Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali'nin jüri başkanı Ömer Faruk Sorak oldu.

Fotoğraf: Sinan Arslan
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Bu yıl 18-24 Eylül tarihlerinde düzenlenecek, 30'uncu Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali’nin jüri başkanı belli oldu. Festivalde 'Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması'nda yarışacak filmleri değerlendirecek jürinin başkanlığını, yönetmen Ömer Faruk Sorak üstlenecek.

Sinemaya desteklerinin artarak devam edeceğini belirten Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, tüm yarışma kategorilerinde ödül tutarlarını arttırdıklarını, Ulusal Uzun Metraj Film Yarışmasında En İyi Film Ödülü'nü 500 bin TL'ye çıkardıklarını açıkladı.

TOPLAM 1 MİLYON 285 BİN TL DEĞERİNDE ÖDÜL DAĞITILACAK

Ulusal Uzun Metrajda En İyi Film, Yılmaz Güney Ödülü, Jüri Özel Ödülü, Adana İzleyici Ödülü, En İyi Yönetmen Ödülü, En İyi Senaryo Ödülü, En İyi Kadın Oyuncu Ödülü, En İyi Erkek Oyuncu Ödülü, En İyi Müzik Ödülü, En İyi Görüntü Yönetmeni Ödülü, En İyi Kurgu Ödülü, Yardımcı Rolde En İyi Kadın Oyuncu Ödülü, Yardımcı Rolde En İyi Erkek Oyuncu Ödülü, Umut Veren Genç Kadın Oyuncu Ödülü, Umut Veren Genç Erkek Oyuncu Ödülü, SİYAD En İyi Film Ödülü, Film-Yön En İyi Yönetmen Ödülü kategorilerinde; Ulusal Belgesel Film Yarışması’nda En İyi Belgesel Ödülü ve Jüri Özel Ödülü kategorilerinde; Uluslararası Kısa Metraj Film Yarışması’nda En İyi Film Ödülü ve Jüri Özel Ödülü kategorilerinde;  Ulusal Öğrenci Kısa Film  Yarışması’nda En İyi Belgesel Film, En İyi Canlandırma Film, En İyi Deneysel Film, En İyi Kurmaca Film kategorilerinde;  Adana Kısa Film Yarışması’nda En İyi Film Ödülü kategorisinde toplam 1 milyon 285 bin TL değerinde ödül dağıtılacak.

Festivalin yarışma bölümlerine katılmak isteyen sinemacılar için son başvuru tarihi 7 Ağustos 2023 olan yarışma yönetmelik ve başvuru formlarına buradan ulaşılabilir.

ÖMER FARUK SORAK

1987 yılında TRT’de kameraman olarak görev alan Ömer Faruk Sorak, 1998 yılında kurduğu Böcek Yapım ile birçok filmde görüntü yönetmenliği ve yönetmenlik yaptı. Reklam filmleri ve klip çekimlerinin ardından, 2000 yılında vizyona giren "Vizontele"nin yönetmen koltuğunda oturdu. "Vizontele"den sonra 2003 yılında 4 milyon izleyici sayısına ulaşan ilk yerli film olan "G.O.R.A."yı çekti.

2006 yılında kadrosunda Jean-Claude Van Damme’ın da yer aldığı "Sınav" filminin yönetmen koltuğunda oturan Sorak, 2009 yılında "Yahşi Batı" filminde yönetmenlik yaptı. Sorak, 2011 yılında ise "Aşk Tesadüfleri Sever"i yönetti. 2015 yılında gerçek bir yaşam hikayesinden esinlenen "8 Saniye" filmini yöneten Sorak, 2020 yılında "Aşk Tesadüfleri Sever 2" devam filmine imza attı. Yönetmen son olarak "Bandırma Füze Kulübü" ve "Kendi Yolumda" filmlerinin yönetmenliğini yaptı. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)