Adana 5 Ocak Stadyumu hurda karşılığı yıkılacak

Adana Valiliği, 5 Ocak Stadyumu yerine yapılması planlanan millet bahçesi için hurda karşılığı yıkım ihalesi yayınladı. İhalenin tahmini bedeli, 1 milyon 93 bin 55 lira olarak belirlendi.

Google Haberlere Abone ol

Armağan Kabaklı

ADANA - 5 Ocak Stadyumu, yerine millet bahçesi yapılması için hurda karşılığı yıkılacak. Adana’nın iki futbol kulübü Adanaspor ile bu yıl Süper Lig’e çıkan Adana Demirspor müsabakalarını, Koza Arena’da sürdürecek.

ADANA VALİLİĞİ İHALEYE ÇIKTI

Stadyumun bulunduğu alan daha önce AVM ve rezidans projeleriyle gündeme gelmişti. Adana halkı ve STK’lar tarafından gerçekleştirilen eylemlerin ardından imar planı mahkemece iptal edilmişti. Şimdi de stadyum yıkım ihalesi ile gündemde. Adana’nın Seyhan İlçesi Reşatbey Mahallesi’nde bulunan stadyum ve beraberindeki tesisler için ihalenin tahmini bedeli, 1 milyon 93 bin 55 lira olarak belirlendi.

5 Ocak Stadyumu'nun yıkım ihalesi, ilan.gov.tr sitesinde yayınlandı

ADNAN MENDERES SPOR SALONU HARİÇ TUTULDU

Adana İli Seyhan İlçesi Reşatbey Mahallesi 1381 Ada 1,2,3,4,14,15,16,17,19 ve 58 numaralı parsellerdeki tesislerde hurda karşılığı gerçekleştirilecek yıkım ihalesi, 23 Haziran 2021 tarihinde gerçekleştirilecek. Yer tesliminden itibaren 75 günlük yıkım süresi verilen ihalede, yıkılması planlanan Adnan Menderes Kapalı Spor Salonu ise hariç tutuldu. Adana’nın Seyhan İlçesi Kent Konseyi ise millet bahçesi yapımı planlanan stadyum arsasında bölge halkının ihtiyaçlarının da karşılanmasını istiyor.