Adalet Nöbeti'ne polis saldırısı: Çok sayıda kişi gözaltına alındı

Çağlayan’da bulunan İstanbul Adliyesi önünde Adalet Nöbeti tutan eylemcilere polis saldırdı. Çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Tutuklu yakınlarının, hasta ve infazı yakılan tutuklular için Çağlayan’da bulunan İstanbul Adliyesi önünde Adalet Nöbeti eylemi 11’inci haftasında devam etti. Adalet Nöbeti'ni sürdüren ailelere saldıran polis, çok sayıda kişiyi darp ederek gözaltına aldı. Engellemeye tepki gösteren HDP İstanbul Milletvekili Musa Piroğlu, "Aysel Tuğluk, Mehmet Emin Özkan hayatını kaybetmesin diye buradayız" dedi. 

 Adalet Nöbeti'ne Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Eşsözcüsü Esengül Demir, Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul Milletvekili Musa Piroğlu, , Marmara Tutuklu ve Hükümlü Aileleri ile Dayanışma Derneği (MATUAY-DER) Eşbaşkanı Nesim Özkan, Göç İzleme Derneği (GÖÇİZDER) Eşbaşkanı Kamile Kandar, Anadolu Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (ANYAKAY-DER) Özgürlük için Hukukçular Derneği (ÖHD) avukatları HDP Gençlik Meclisi üyeleri, Sosyalist Yeniden Kuruluş Partisi (SYKP) üyeleri ve çok sayıda kişi katıldı.

'BİZİM DE YAŞAMAYA HAKKIMIZ VAR'

Adliye önünde açıklama yapmak isteyen tutuklu yakınlarını, polis Kağıthane Kaymakamlığı'nın yasak kararı gerekçesiyle engellenmeye çalıştı. Duruma tepki gösteren HDP'li Piroğlu, “Cezaevinde yaşanan hak ihlallerine karşı buradayız. Aysel Tuğluk, Mehmet Özkan hayatını kaybetmesin diye buradayız. Hapishanelerde tabutlar çıkmasın diye buradayız. Bu anneler çocuklarının tabutla gelmesini istemiyorlar” dedi. Açıklamaya yapan HDP’li Piroğlu ve tutuklu yakınlarını engellemeye çalışan polislere, tutuklu yakını Fince Akman, “Hak hukuk diyorsunuz. Bizim de yaşamaya hakkımız var. Sizden korkmuyoruz” diye tepki gösterdi. Mezopotamya Ajansı'nın aktadığına göre, polis daha sonra Piroğlu ve annelere saldırarak yerlerde sürükledi. Duruma tepki gösteren diğer eylemciler de polis şiddetiyle gözaltına alındı. 

Gözaltına alınanların isimleri şöyle: Tutuklu yakını Fince Akman, Kumru Akgül, BDP yöneticisi Sıtkı Tatlıcıoğulları, HDP Gençlik Meclis üyeleri  Ahmet Bayazıt, Fırat Kaya ve ANYAKAYDER üyesi Fırat Demir. (HABER MERKEZİ)