Adalet Nöbeti’ne katılan 6 kişi hakkında dava açıldı

Hasta ve infazı yakılan tutukluların serbest bırakılması için tutuklu yakınlarının başlattığı Adalet Nöbeti’nde darp edilerek gözaltına alınan 6 kişi hakkında dava açıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Hasta ve infazı yakılan tutukluların serbest bırakılması için tutuklu yakınlarının İstanbul’da 23 Haziran'da başlattıkları Adalet Nöbeti’ne, dava açıldı. Silivri 3 No’lu F Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutulan Yakup Akman’ın annesi Fince Akman ile Afyon T Tipi Cezaevi’nde tutulan Xemgin Karakaş’ın annesi Cemile Karakaş, 23 Haziran'da darp edilerek gözaltına alındı. Akman ve Karakaş’ın yanı sıra eyleme destek veren 4 kişi de “Toplantı ve gösteri kanununa muhalefet etmek” iddiasıyla ifade verdi. İfadenin ardından 6 kişi serbest bırakılmıştı.

DAVAYA DÖNÜŞTÜ

Mezopotamya Haber Ajansı'nda yer alan habere göre, gözaltı nedeniyle İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından resen açılan soruşturma iddianameye dönüştü. İddianamede, söz konusu eylemde Akman ve Karakaş’ın yanı sıra diğer isimlerin polisin ihtarına rağmen dağılmadığı iddia edilerek, cezalandırılmaları talep edildi. İstanbul Asliye Ceza Mahkemelerine sunulan iddianame, 4 Ekim’de 10’uncu Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. Davanın ilk duruşması 2 Mart 2023’te görülecek. (HABER MERKEZİ)