Adalet Nöbeti’nde gözaltına alınan 40 kişi serbest bırakıldı

Adalet Nöbeti'nin 21’inci haftasında HDP Bahçelievler İlçe Örgütü binası önünde gözaltına alınan 40 kişi, gece saatlerinde ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Halkların Demokratik Partisi (HDP) Bahçelievler İlçe Örgütü binası önünde Adalet Nöbeti sırasında aralarında tutuklu yakınlarının da bulunduğu yaklaşık 40 kişi dün gözaltına alındı. Gözaltına alınanalar Bahçelievler ilçe emniyetinde ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı.

Adalet Nöbeti eylemlerinin 21'nci haftasında HDP Bahçelievler İlçe Binası önünde bir araya gelen tutuklu yakınları, Şirinevler Meydanı’nda polis tarafından ablukaya alınırken, ilçe binasının çevresindeki tüm sokaklar da çok sayıda gözaltı aracı ve yüzlerce polis tarafından kapatıldı. İlçe binası önüne inenler, “Annelerin Adalet Talebi Bizim Talebimizdir” pankartı açtı.

Mezopotamya Ajansı'nın haberine göre polisler, HDP İstanbul Milletvekili Musa Piroğlu ile konuşarak, açıklamanın yasaklandığını söyledi. Piroğlu, annelerin adalet talebiyle bir araya geldiklerini belirterek polis engelini dinlemeyeceklerini iletti. Polis ablukasında anneler, cezaevindeki çocuklarının insanca koşullarda yaşayabilmesi için alanda olduklarını belirterek “adalet” sloganı atarak taleplerini haykırdı. Bu esnada polisler, aralarında HDK İstanbul Eşsözcüsü Erken Tepeli, HDP Bahçelievler İlçe Eşbaşkanı Fatma Çatak’ın da bulunduğu çok sayıda kişi gözaltına aldı. Gözaltına alınan 40 kişi gece saatlerinde serbest bırakıldı.(HBER MERKEZİ)