Adalet Nöbeti bu kez Pınar Selek için

Çağlayan Adliyesi'nde bir araya gelen hak savunucuları, yeniden yargılanan Pınar Selek'e destek oldu. Alp Selek, "Dava ben 67 yaşındayken başladı, 92 yaşındayım. Sahte işlerle 25 yıl uzattılar" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Mısır Çarşısı davasında hakkında çıkan beraat kararı dördüncü kez bozulan Pınar Selek, yarın tekrar yargılanmaya başlayacak. 2016 yılından bu yana Adalet Nöbeti tutan avukatlar ve hak savunucuları bu hafta Selek için bir araya geldi.

İstanbul'daki Çağlayan Adliyesi önündeki Adalet Nöbeti'nde, Pınar Selek'e destek vermek için Avrupa'dan gelen hak savunucuları da vardı.

Türkiye Barolar Birliği Genel Sekreteri Veli Küçük'ün de katıldığı nöbette, davada yaşanan hukuksuzluklar dile getirildi. Adliye önündeki buluşmada konuşan Selek'in babası avukat Alp Selek, "Bu dava başladığında 67 yaşındaydım. Şimdi 92 yaşındayım. 25 yıldır mücadele ediyorum. Kaç yıl daha yaşayacağımı bilmiyorum. Ama ben yok olup gitsem de biz kazanacağız" dedi.

"Bu adaletsiz hukuk düzeni, Pınar'la hala uğraşıyor" diyen Selek, "Sahte işlerle bu davayı 25 yıl uzattılar" ifadelerini kullandı.

Ne olmuştu?

Yargıtay Ceza Genel Kurulu, 1998'de Mısır Çarşısı'nda 7 kişinin öldüğü, 127 kişinin de yaralandığı patlamaya ilişkin davada, sanıklar sosyolog Pınar Selek ve Abdülmecit Öztürk hakkında verilen beraat kararlarını Haziran 2022'de bozmuştu. (HABER MERKEZİ)