Adalet Bakanı Tunç'a iki soruluk İmralı önergesi

HEDEP milletvekilleri, Abdullah Öcalan'ın sağlık durumu ve deprem riski bulunan İmralı Adası'nın kapatılmasına dair Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'un yanıtlaması istemiyle iki soruluk önerge verdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP) milletvekilleri Nevroz Uysal Aslan, Beritan Güneş, Sümeyye Boz, Cengiz Çiçek ve Ömer Öcalan, Gemlik’te meydana gelen deprem sonrası İmralı F Tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevi’nde tecrit altında tutulan PKK lideri Abdullah Öcalan hakkında bilgi almak için Meclis'e soru önergesi verdi. 

Mezopotamya Haber Ajansı'nda yer alan habere göre, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki'nin yanıtlaması istemiyle verilen önergede, "Gemlik’te meydana gelen deprem nedeniyle; İmralı F Tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevi’nde oluşan hasarın/zararın bilinmemesi ile ağır tecrit koşulları altında tutulan ve 33 aydır kendisinden haber alınamayan Sn. Abdullah Öcalan’ın sağlık durumunun belirsizliğini koruması kaygılara neden olmaktadır. Sn. Öcalan ile Ömer Hayri Konar, Hamili Yıldırım ve Veysi Aktaş’ın tutuldukları İmarlı Adasının fay hattında bulunması ve Gemlik’te meydana gelen deprem sonrası olası büyük bir Marmara depreminden söz edilmesi bu toplumsal kaygıları had safhaya çıkarmıştır” diye belirtti.

Her iki bakana şu sorular yöneltildi: 

"* Gemlik depremi sonrasında İmralı cezaevinde herhangi bir hasar oluşmuş mudur?

* Jeoloji Mühendisleri Odası Güney Marmara Şubesi'nin yaptığı açıklamalar başta olmak üzere bilim insanlarının beklediği Büyük Marmara depreminde tsunamiye dikkat çekilmektedir. Bu nedenle olası bir depremde büyük bir yıkımın yaşanacağı ve tsunami etkisi ile sular altında kalacağı belirtilen yerlerden biri olan İmralı Adası'nın kapatılması gerekliliğine karşı bir hazırlığınız var mı? Varsa hazırlıklar hangi aşamadadır?" (HABER MERKEZİ)