Adalet Bakanı Gül: Meclisimizin en kısa sürede hayvanları koruyacak kanunu çıkaracağına inanıyorum

Cezaevlerindeki hükümlüler ile İşyurtları Kurumu personeline sokak hayvanlarına yiyecek ve su bıraktırılması uygulamasını tanıtan Adalet Bakanı Abdulhamit Gül uzun zamandır beklenen Hayvan Hakları Yasası için "Meclisimizin en kısa sürede çıkaracağına inanıyorum" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Adalet Bakanı Abdulhamit Gül'den yıllardır beklenen ve sürekli ertelenen Hayvan Hakları Yasası'na ilişkin açıklama geldi.  Gül Twitter hesabından Adalet Bakanlığı'nın "İşyurtları Kurumu personeli ve hükümlüler sokak hayvanları için seferber oldu" duyurusunu paylaştı. Paylaşımına bir de not ekleyen Bakan Gül, "Doğayı paylaştığımız can dostlarımız, sahipli-sahipsiz ayrımı yapılmaksızın bakıma, korunmaya, gözetilmeye muhtaçtır. Bu anlayışla Meclisimizin en kısa sürede hayvanları koruyacak kanunu çıkaracağına inanıyor, çalışmalarda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi. 

HÜKÜMLÜ VE PERSONEL HAYVANLARI BESLİYOR

Bakanlığın Ceza İnfaz Kurumları ile Tutukevleri İşyurtları Kurumu, mevsim koşulları ve salgın nedeniyle aç kalma tehlikesiyle karşı karşıya kalan sokak hayvanlarının beslenmesine yönelik çalışma başlattı. İşyurtları Kurumuna bağlı hükümlüler ve kurum personelinin yer aldığı çalışma kapsamında, birçok şehirde çeşitli noktalara özel kaplarda her gün sokak hayvanları için yemek ve su bırakılıyor. Türkiye genelinde ilk olarak Foça'da başlayan uygulama Erzurum, Afyon, Niğde, Bolu, Edirne, Kırşehir, Konya başta olmak üzere birçok İşyurtları Müdürlüğünce sürdürülüyor. (AA)