Adalet Bakanı Gül: Hedefimiz 2023 yılına kadar güven veren ve erişilebilir adalet sistemini egemen kılmak

Adalet Bakanı Gül: "Hedefimiz 2023 yılına kadar güven veren ve erişilebilir bir adalet sistemini egemen kılmak. Çabamız bu."

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Hukukçular Derneği'nin Ankara'da düzenlediği Adli Yıl Açılış Programı'na katıldı. 

Burada yaptığı konuşmada Yargı Reformu Strateji Belgesi ve İnsan Hakları Eylem Planı'na değinen Gül, buna göre 256 faaliyetten 133'ünün gerçekleştiğini söyledi.

"Hedefimiz 2023 yılına kadar güven veren ve erişilebilir bir adalet sistemini egemen kılmak. Çabamız bu" diyen Bakan Gül, şöyle devam etti: 

'YARGI ELE GEÇİRİLECEK BİR MERCİ DEĞİLDİR' 

"Yargıdaki reformları toplumun her kesimiyle masaya oturarak yapıyoruz. Yargı ele geçirilecek bir merci değildir, yargı asla ama asla el uzatılmaması gereken, hepimizin ortak değeridir. Bunu koruyarak yolumuza devam etmemiz gerektiğine inanıyoruz.

Hukuk mesleklerinde giriş sınavı gelecek ve meslekte kalitenin daha da artacak. Hukuk fakültesine giriş için üniversite sınavında sıralama 200 binden 125 bine düştü, gelecek yıl da 100 bine düşecek. Bu bir reformdur. 

Önümüzdeki dönemde adli yıl süreci içerisinde tüm avukatlık hizmetlerindeki KDV oranının yüzde 18'den daha aşağıya indirilmesini de takip edeceğiz, inşallah gerçekleştireceğiz. 

Savunma hakkının güçlendirilmesine yönelik hedefler de bu dönemde hayata geçirilecek. Temel yaklaşımımız vatandaşımızın memnuniyetini arttırmak, vatandaşımızın 'adalet tecelli etti' duygusunu tesis etmek, temin etmek. Bunu da sağlamak için gece gündüz çalışmaya devam edeceğiz." (AA)