Adalar bu yılda yeni yıla şenlikli giriyor

Adalar Müzesi'nde bu hafta sonu gerçekleşecek yıl sonu şenliğinde sergi, atölye, dinletiler ve pazar yeri Adalılar ve İstanbulluları bekliyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 23-24 Aralık 2023 tarihinde Adalar Müzesi'nde gerçekleşecek Yıl Sonu Şenliği Adalar'dan ve şehirden gelecek ziyaretçileri bekliyor. Sergiler, konferanslar, şenlikler ve farklı etkinliklerle yıl boyu Adalar'ın kültür ve sanat hayatına soluk getiren Adalar Müzesi, Yıl Sonu Şenliği ile kendi bünyesinde yeni bir geleneği 2022 yılında başlattı.

Tamamı ücretsiz ve her yaştan ziyaretçiye hitap eden etkinlikler arasında doğal malzemelerden kapı ve ağaç süsü atölyeleri, çocuklara kurabiye süsleme, yılbaşı süsü, baskı, boyama ve el işi atölyeleri, ünlü sopranomuz Seren Akyoldaş'ın birbirinden yetenekli genç öğrencilerinden yılbaşı şarkıları dinletileri, Bora Çelikler caz konseri ve Adalar'da yılbaşı kültürü üzerine konuşmalar yer alacak.

Pazar günkü etkinlikler kapsamında ayrıca Adalar Sanat ve Kültür Evi Derneği'nin organize ettiği bir Latin Dans gecesi de yer alıyor.

Yıl Sonu Şenliği'nin kalbi müze bahçesinde kurulan Yılbaşı Pazarı'nda atacak. Adalar'ın el sanatçısı kadınlarının hazırladığı el emeği ürünler yılbaşı alışverişine farklı seçenekler sunarken, gerek Adalı Yayınları'nın kitap seçkisi gerekse mimar ve fotoğrafçı Rubi Asa'nın çektiği siyah-beyaz Büyükada kar manzarası fotoğrafları Pazar Yeri'ne dahil olacak.

İki gün boyunca çocuklara hediye olarak patlamış mısır, kestane ve pamuk şeker dağıtılacak.

Müzenin açılışından hemen sonra on üç yıl önce giriş kapısının her iki yanına dikilen çam ağaçları bu yıl da süsleniyor ve 'dilek ağacı' şeklinde tüm katılımcıların astığı yeni yıl dileklerine dallarını açıyor.