Acun Ilıcalı'nın takımın Hull City'de teknik direktörle yollar ayrıldı

İngiltere 2. lig ekiplerinden Hull City'de teknik direktör Grant McCann'in görevine son verildi. Acun Ilıcalı'nın takımın başına Şota Arveladze'yi getireceği konuşuluyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Acun Ilıcalı'nın satın aldığı İngiltere Championship Ligi (profesyonel seviyelerde 2. lig) takımlarından Hull City'de teknik direktör Grant McCann ile yollar ayrıldı. Kulüpten yapılan açıklamada, yardımcı antrenör Cliff Byrne'in de kısa süre sonra takımdan ayrılacağı belirtildi.

Takımın başına Şota Arveladze'nin geçeceği tahmin ediliyor.

'AYRILIK İÇİN YENİLGİ BEKLESEYDİM DÜRÜSTÇE OLMAZDI'

Kulüp sahibi ve başkanı Acun Ilıcalı McCann'in ayrılışı için şöyle konuştu:

“Grant, bu futbol kulübü için zor koşullarda, özellikle de devralma sürecinde mükemmel bir iş çıkardı ve bunun için en içten teşekkürlerimi sunuyorum. Bu meseleler asla kolay değil ve çoğu zaman uzun sürmüyor. Süreç boyunca, Grant her zaman profesyonel kaldı ve tamamen takıma odaklandı ve sonsuza dek Kaplanların bir arkadaşı olacak. Grant'in bir sonraki mücadelesi ne olursa olsun başarılı olacağına eminim.

Ancak, şimdi değişim ve benim için, kulüp için inanılmaz heyecan verici bir zaman olacağına inandığım şeyi inşa etmeye başlama zamanı. Projemizin devam etmek istediğimiz gibi başlaması gerektiğine ve ekibimin yerinde olmasını içeren bir felsefem ve inancım var. İki iyi galibiyetten sonra zamanlamanın garip görünebileceğini anlıyorum, ancak menajeri değiştirmek için sadece bir yenilgiyi bekleseydim, adil veya dürüst olmazdım. Bu kimseye fayda sağlamaz. Taraftarlarımıza karşı şeffaf olmaya devam edeceğim. Yeni teknik direktörümüz çok yakında açıklanacak.”

McCANN'IN KARNESİ

Haziran 2019'da katıldı Hull City'nin başına geçen McCann, takımla çıktığı 136 maçın 53'ünü kazandı. Takımını League One'da (3. lig) şampiyon yaparak Championship'e çıkaran 41 yaşındaki McCann, kulübe son 55 yıldaki ilk lig şampiyonluğunu kazandırmıştı. Genç teknik direktör takımıyla geçen sezonu ise 19. sırada bitirerek takımı ligde tutmayı başarmıştı. (HABER MERKEZİ)