Abramoviç'in yatı Bodrum'da iskeleye bağlandı

İngiltere'de mal varlıkları dondurulan Rus oligark Abramoviç'in 139 metrelik ultra lüks yatı 'Solaris' Bodrum'da iskeleye yanaştı. İlçede misafir edilen Ukraynalı sporcular Abvramoviç'i protesto etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- AB ülkelerinin yaptırm uyguladığı, İngiltere'deki malvarlığının dondurulmasıyla sahibi olduğu Chelsae kulübündeki yetkilerini de kaybeden Rusyalı milyarder Roman Abramoviç'in "My Solaris" isimli yatı, Muğla'nın Bodrum ilçesine yanaştırıldı.

Abramoviç'in Bermuda Adaları bayraklı yatı öğle saatlerinde Datça'nın Fener Adası açıklarına geldi.

Karadağ'ın Tivat Limanı'ndan yola çıktığı belirtilen, 139 metre boyunda ve 26 metre genişliğindeki yat bir süre Datça'da bekledikten sonra yönünü Bodrum'a çevirdi. Akşam saatlerinde Karaada önlerinden ilçeye gelen yat, Bodrum Gemi Yanaşma İskelesine yanaştırıldı.

UKRAYNALI SPORCULAR DENİZDE PROTESTO ETTİ

Savaş nedeniyle ülkelerine dönemeyen ve Bodrum'da misafir edilen Ukraynalı yelken sporcuları da Abramoviç'i ve Rusya'yı protesto etti. Bir bota binerek Kumbahçe açıklarındaki dev yata yaklaşan sporcular Ukrayna bayrakları açıp "savaşa hayır" sloganı attı. Bir süre sonra ise bölgeye Sahil Güvenlik ekipleri gitti ve yelken sporcularını Sahil Güvenlik Komutanlığı'na götürdü. (AA/DHA)