Abramovich Chelsea'yi satmaya hazırlanıyor

Ukrayna-Rusya savaşının ardından İngiltere'de baskı gören ve kulüp yönetimini devreden Rus oligark Roman Abramovich, kulübü satmak için hafta içinde teklifler alacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İngiltere Premier Lig ekiplerinden Chelsea'nin sahibi Roman Abramovich'in kulübü satmaya hazırlandığı iddia ediliyor. Abramovich, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in müttefiki olarak görüldüğü İngiltere'de yaptırımlarla karşı karşıya. Kulübün yönetimini vakfının mütevelli heyetine devreden Abramovich, bu hafta kulübün satışı için teklifler alacak.

The Telegraph, Rusya-Ukrayna arasındaki arabuluculuk görüşmeleri için Belarus'a giden Abramovich'in kulübüyle üç yatırımcının yakından ilgilendiğini yazdı. Daha önce Chelsea'nin satılık olmadığını belirten Abramovich'in, Kensington Sarayı yakınlarındaki 125 milyon sterlinlik bir malikanesi de dahil olmak üzere, Ada ülkesindeki mal varlıklarını elden çıkarmaya hazırlandığı konuşuluyor.

İSVİÇRELİ WYSS SATIN ALMAYI DÜŞÜNÜYOR

İsviçre gazetesi Blick'e konuşan İsviçreli iş insanı Hansjoerg Wyss, Chelsea'yi satın almayı düşündüğünü söyledi. Wyss "Abramovich şu anda İngiltere'deki tüm malvarlıklarını satmaya çalışıyor. Ayrıca Chelsea'den bir an önce kurtulmak istiyor. Dün ben ve diğer üç kişi, Abramovich'ten Chelsea için bir teklif aldık. Chelsea'nin Abramovich'e 2.4 milyar sterlin borcu varmış. Ancak, Chelsea'nin parası yok. Anlamı şu, Chelsea'yi satın almak isteyen biri bu 2.4 milyar sterlini de ödemek zorunda" dedi. Kulübün kesin satış fiyatının hala belirsiz olduğunu belirten Wyss "Chelsea'yi ortaklarla birlikte satın almayı düşünebilirim. Ama önce genel koşulları kontrol etmem gerekiyor. Yine de şimdiden söyleyebileceğim şey, kesinlikle kendi başıma böyle bir şey yapamayacağım. Chelsea'yi satın alırsan altı veya yedi yatırımcıdan oluşan bir konsorsiyum olabilir" diye konuştu.

86 yaşındaki Wyss'in serveti Forbes'a göre 5,1 milyar dolar.

Rus milyarder Abramovich, 2003'te İngiliz iş adamı Ken Bates'e 140 milyon sterlin ödeyerek Chelsea'nin sahibi olmuştu. (HABER MERKEZİ)