Abdullah Öcalan’ın fotoğraflarının çizimine ceza

PKK lideri Abdullah Öcalan’a ait fotoğraflarını çizdiği ve paylaştığı Kürtçe şarkılar suçlamasıyla yargılanan Berivan Sağlam’a 1 yıl 6 ay 22 ceza verildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Halkların Demokratik Partisi (HDP) Esenyurt İlçe Örgütü'nde PKK lideri Abdullah Öcalan'ın duvarda çizilen resimleri ve sosyal medya paylaşımlarının yanı sıra paylaştığı Kürtçe şarkılar nedeniyle "örgüt propagandası yapmak" iddiasıyla hakkında dava açılan Berivan Sağlam’ın yargılandığı davanın karar duruşması görüldü. Çağlayan'da bulunan 32'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya Sağlam ve Avukat Ferdi Yamar hazır bulundu.

Söz alan Sağlam, söz konusu paylaşım ve çizimlerin suç barındırmadığına dair daha önce verdiği ifadesine işaret ederek, aynı ifadeyi tekrarladığını belirtti. Sağlam beraat talebinde bulundu. Ardından söz verilen iddia makamı, bir önceki duruşmada verdiği ceza talepli mütalaasını tekrarladı.

DÜŞÜNCE VE İFADE HÜRRİYETİ

Söz alan Avukat Ferdi Yamar, mütalaanın gerçekten kopuk olduğunu ve emniyetin hazırladığı maktu araştırmanın ötesine geçmeden somut delil olarak kabul ettiğine dikkat çekti. Yamar, ayrıca ilgili hesapların müvekkili Sağlam’a ait olduğuna dair bir ispatın da olmadığı ve ait olsa dahi suçlama konusu yapılan paylaşım ve çizimlerin düşünce ve ifade hürriyeti kapsamında ele alınması gerektiğini belirtti. Yamar, suçun unsurlarının oluşmadığının altını çizerek, beraat talebinde bulundu.

CEZA VERİLDİ

Mahkeme, verdiği kısa aranın ardından kararını açıkladı. Mahkeme, Hozan Serhat ve Delila’ya ait olan şarkıların paylaşımının yanı sıra PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın fotoğraflarının çiziminin suç olduğuna kanaat getirerek, Sağlam’a 1 yıl 6 ay 22 gün ceza verdi. (HABER MERKEZİ)

Etiketler öcalan ceza foto