Abdullah Öcalan'ın doğum günü abluka altında kutlandı

PKK lideri Abdullah Öcalan'ın 73'üncü yaş günü, Amara'da doğduğu evde kutlandı. Mehmet Öcalan, kutlamalara katılımı engellemek için Amara'nın abluka altına alındığını söyledi.

Google Haberlere Abone ol

URFA - PKK lideri Abdullah Öcalan'ın 73'üncü doğum günü Urfa'nın Halfeti ilçesi Amara (Ömerli) Mahallesi'nde kutlandı. 

Öcalan’ın kardeşi Mehmet Öcalan ve HDP Milletvekili Ömer Öcalan, kutlama için mahalle gelmeye çalışanların engellendiğini açıkladı. Mehmet Öcalan, mahalle çevresinin askerler ve zırhlı araçlarla kapatıldığını söyledi. 

'AMARA ABLUKA ALTINDA'

Mezopotamya Ajansı'nın haberine göre, doğum günü için gelenleri Mehmet Öcalan ve HDP Milletvekili Ömer Öcalan, karşıladı. Öcalan’ın doğduğu evin avlusunda bir konuşma yapan Ömer Öcalan, "4 Nisan'da Amara'dayız. Köyün etrafı abluka altına alınmış. Halkımızın Amara'ya geçmesine izin vermediler. Herkes bizimle Amara'ya gelmek istedi. Halk hukuksuz bir şekilde engellendi. Engellemeler kapımıza kadar dayandı" dedi. 

‘DOĞRU OLAN DİYALOG VE GÖRÜŞMEDİR’

"Herkes kendi evinde, kentinde 4 Nisan'ı kutlayabilir" diyen Öcalan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bazen milyonlar, bazen 15 kişiyle burada olabiliriz. Köyün etrafını sarıyorlar ve misafirlerimizin gelişleri engelleniyor. Bir kez daha söylüyoruz: Sayın Öcalan'ın 73'üncü yıl dönümü kutlu olsun. Kürt sorunu Sayın Öcalan'ın muhataplığıyla çözülür. Doğru olan diyalog ve görüşmedir. Diyalog sağlanırsa, Türkiye'de onurlu bir barış olur."

Ömer Öcalan'ın konuşmanın ardından sanatçılar, "Ay dilbere" şarkısını seslendirdi. Abdullah Öcalan'ın doğum günü Birecik-Halfeti otoban çıkışındaki gişelerde de kutlandı.