Abdullah Avcı: Daha eksiklerimiz var, çalışmamız lazım

Beşiktaş galibiyetinin ardından konuşan Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, “Gelişme kat ediyoruz. Daha eksiklerimiz var, çalışmamız lazım” dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Spor Toto Süper Lig'de Beşiktaş'ı deplasmanda 2-1 yenen Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, 3 puanı almanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Abdullah Avcı, “Bugün 3 puan kazandık, başka bir şey kazanmadık” dedi.

'SON BÖLÜMDE BİZE GENİŞ ALANLAR ÇIKTI'

Uzun bir zaman sonra güzel bir ortam yakaladıklarını belirten Avcı, “Herkes bizi 12'nci haftada başka yerlere koyuyor. Uzun bir maraton var. Beşiktaş yine yarışın içinde olacak. Bugün ligimizde maç kazanmak kolay değil, hele Beşiktaş taraftarının önünde kazanmak kolay değil” diye konuştu.

İlk yarıda buldukları golle soyunma odasına 1-0 üstün gittiklerini hatırlatan Avcı, “İkinci yarıda bireysel hatadan dolayı rakibi devreye soktuk. Oyun dengeli gitti. Son bölümde bize geniş alanlar çıktı, bunu biliyorduk. Son dakikada olması harika oldu” ifadelerini kullandı.

'SABIRLI OYUN BİZİ DAHA İYİ YERLERE GETİRECEK'

Elde ettikleri galibiyetle Trabzonspor taraftarını mutlu ettiklerini belirten Avcı, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Onlar bize destek oluyor ve saygı gösteriyorlar. Bu güzellikleri hak ediyorlar. Duyguları yoğun yaşayan bir şehir, ben de o bölgenin insanıyım. Biraz dengelemeye başladılar, bunu net görüyorum. Bugün 5 yerli oyuncuyla çıktık. Özellikle yerel oyunculara rica ediyorum, oyunun içinde yardımcı olsunlar. Onlar buranın taraftarları. Abdülkadir Ömür, Uğurcan, Serkan ve diğerleri. Sabırlı oyun bizi daha iyi yerlere getirecek.”

'PARÇADAN BÜTÜNE GİTTİK'

Puan farkının açılmasının önemli olmadığını dile getiren Avcı, “Herkesin bir oyuncu kalitesi var, oyun organizasyonu var. 4 gün sonra Trabzonspor'da tam bir yılım olacak. Gelişme kat ediyoruz. Daha eksiklerimiz var, çalışmamız lazım. Parçadan bütüne gittik, haftalık oyunlarda bile bazen rakibe göre davrandık. Kazanmak kazanmak kazanmak, bu bizi nereye götürecek bakacağız. Şu an doğru yoldayız” dedi.

'NE UĞURCAN'IN ANNESİ NE BENİM ANNEM BUNLARI HAK EDİYOR'

Beşiktaşlı taraftarların hem kaleci Uğurcan Çakır'a ve kendisine yönelik tepkisi sorulan Abdullah Avcı, şu yanıtını verdi:

“Uğurcan milli takımımızın kalecisi, bu topraktan çıkmış birisi. Ne onun annesi ne benim annem ne de bu tepkileri gösteren taraftarların annesi bunları hak etmiyor. Başka taraftarların anneleri de hak etmiyor. Bir anlık duygular olduğunu düşünüyorum. Ben Türkiye'nin en eski ve büyük kulüplerinden birinin teknik direktörlüğünü yaptım. Bugün de en büyük kulüplerinden birini çalıştırıyorum. Beşiktaş'ın tarihine 'Şeref'ine, Hakkı'sına, Seba'sına saygım var. Bugün dosya kapanacak. Bunu ne kadar aza indirirsek bizim için o kadar daha iyi.”

'ABDÜLKADİR ÖMÜR GÜZEL GELİŞİM GÖSTERİYOR, UMARIM BÖYLE DEVAM EDER'

Karşılaşmada gol atan Abdülkadir Ömür'ün Galatasaray maçında yaşadığı olumsuz durumun ardından daha iyi performans gösterdiğinin hatırlatılması üzerine Avcı, “Abdülkadir duygusal bir oyuncu. Türk futbolunun önemli yeteneklerinden biri. Oyuncuya sahanın içinde baskı yaparak, tribünde hakaret ederek onu geliştiremeyiz. Bazen konforlu alanda kalması oyuncunun gelişmesini tıkar. Bazen tekrar yukarı çıkması için dibe vurması gerekir. Güzel gelişim gösteriyor, umarım böyle devam eder” değerlendirmesinde bulundu.

Maçta sakatlanan Bakasetas ve Hüseyin Türkmen'in durumlarıyla ilgili de açıklamada bulunan Avcı, “İkisi de sakatlıktan dolayı çıktı. Taraftar yanlış anladı. Vakit çalma gibi durum hayatımız boyunca olmaz, olmayacak da” şeklinde konuştu. (İSTANBUL/AA)