Abdulhamit Gül'den Bolu Belediyesi kararına tepki: Dikmedikleri bir tek ırkçılık heykeli kalmıştı

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Bolu Belediyesi'nin şehirdeki yabancılara yönelik aldığı ayrımcı kararları eleştirerek, "CHP’li belediyelerin dikmediği bir tek ırkçılık heykeli kalmıştı" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP'li Bolu Belediyesi'nin kentte yaşayan yabancılara yönelik aldığı 'su ücretlerinin dolar kuru üzerinden alınması' ve 'yabancı uyrukluların nikah ücretlerinin 100 bin TL olmasıyla' ilgili kararların belediye meclisinde oy çokluğuyla kabul edilmesine Adalet Bakanı Abdulhamit Gül'den tepki geldi.

"CHP’li belediyelerin dikmediği bir tek ırkçılık heykeli kalmıştı. Onu da Bolu Belediyesi tamamlamış" diye Gül, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Bilsinler ki kamu hizmetinden yararlanmada herkes eşittir. Bu topraklara kin ve nefret tohumu atmaya kalkışanlar, asla başarılı olamayacaklar" dedi.

NE OLMUŞTU?

Bolu Belediye Meclisi Kasım Ayı 2. Toplantısı'nda kentteki yabancı uyruklulara yönelik su fiyatlarının dolar kuru üzerinden tahsil edilmesi ve yabancıların nikah ücretlerinin ise 100 bin TL olmasını içeren maddelerin de bulunduğu fiyatlandırmalar oylamaya sunuldu. Oylamada AK Partili ve MHP'li meclis üyeleri ret oyu verirken, 2 CHP'li meclis üyesi çekimser oy verdi. Diğer CHP'li ve İYİ Partili meclis üyeleri ise karara kabul oyu verdi. Karar mecliste oy çokluğuyla kabul edildi. (HABER MERKEZİ)