ABD'nin Nashville kentinde bir kamyonet 'kasıtlı olarak patlatıldı'

ABD'nin Tennessee eyaletinin Nashville kentinde, park halindeki bir kamyonet patladı. Üç kişinin yaralandığı kaydedilirken, polis yetkilileri patlamanın 'kasıtlı bir eylem' olduğunu duyurdu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'nin Tennessee eyaletinin Nashville kentinde, Noel gününün erken saatlerinde park halindeki bir kamyonette patlama meydana geldi. Polisin 'kasıtlı hareket' olarak değerlendirdiği patlama sonucu üç kişi yaralandı.

POLİSLER SES KAYDI DUYDU

Yerel saatle sabah altıda silah sesleri duyulduğu ihbarı üzerine olay yerine giden polis, kamyonetten kısa bir süre sonra patlayacağına dair sinyaller geldiğini fark etti. Nashville Emniyet Müdürü John Drake gazetecilere verdiği demeçte, polislerin 'bombanın 15 dakika içinde patlayacağını' söyleyen bir ses kaydı duyduğunu söyledi. Kısa bir süre sonra da patlama meydana geldi. Polis, hastanede tedavi altına alınan üç yaralının da durumunun iyi olduğunu söyledi.

Patlamayla birlikte iletişim hatlarında sorun yaşanınca Nashville Havalimanı bağlantılı uçuşlarda gecikmeler yaşandı. Uçuşlar, yerel saatle 15.00'te yeniden başladı. 

'BU SESİ DUYUYORSANIZ BULUNDUĞUNUZ YERİ TERK EDİN'

Polis, patlama sırasında kamyonetin içinde kimsenin olup olmadığının bilinmediğini söyledi. ABD'nin büyük telekomünikasyon şirketlerinden AT&T binasının yakınlarında park etmiş olan kamyonetten "Bu mesajı duyuyorsanız bulunduğunuz yeri terk edin" uyarısı yapılan bir mesajın yayımlandığı ve polisin 6.30 itibarıyla çevreyi boşalttığı belirtiliyor.

Alkol, Tütün, Ateşli Silahlar ve Patlayıcılar Bürosu'nun da dahil olduğu soruşturmayı FBI yönetiyor. Patlamanın kasıtlı yapıldığını düşünen yetkililer henüz arkasında kimin olduğunu ve sebebin ne olduğunu belirlemediklerini açıkladı. Polisin birkaç kişiyi sabah saatlerinde ifadelerini almak üzere karakola götürdüğü biliniyor ancak bununla ilgili de hiçbir detay paylaşılmadı.

EN AZ 20 BİNA ZARAR GÖRDÜ

Olay yerinden gelen fotoğraflarda etraftaki pencere ve camların kırıldığı, en az 20 binanın ve ağaçların zarar gördüğü ve yoğun bir dumanın yükseldiği görülüyor. Patlamanın olduğu bölge Nashville'in gece hayatının yoğun olduğu, bar ve restoranların bulunduğu en hareketli yerlerinden. Nashville Belediye Başkanı John Cooper, "Bir bomba patlatılmış gibi duruyor" diyerek vatandaşları bölgeden uzak durması konusunda uyardı.

Tennessee eyaleti Belediye Başkanı Bill Lee de, "Olayın kim tarafından ve hangi motivasyonla yapıldığının ortaya çıkması için yapılan incelemeye her türlü desteği verdiklerini" söyledi. Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, Trump'ın patlama hakkında bilgilendirildiği ve gelişmelerin düzenli takip edileceği kaydedildi. (BBC Türkçe)