ABD'nin ilk Latin sağlık bakanı: Biden, Başsavcı Becerra'yı aday gösterecek

ABD'de yeni başkan Joe Biden'ın, sağlık bakanı olarak Kaliforniya Başsavcısı Xavier Becerra'yı aday göstereceği kaydedildi. Becerra, adaylığının onaylanması halinde ABD'de sağlık bakanlığına başkanlık yapacak ilk Latin isim olacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'de yeni başkan seçilen Joe Biden'ın, sağlık bakanı olarak Kaliforniya Başsavcısı Xavier Becerra'yı aday göstereceği belirtildi. Adaylığının teyit edilmesi halinde Becerra, ABD'nin ilk Latin sağlık bakanı olacak.

OBAMACARE SAVUNUCULARINDAN

Becerra, Donald Trump yönetiminin sık sık hedef aldığı Obamacare olarak bilinen devlet destekli sağlık sigortası ve bakımı sağlayan Hesaplı Sağlık Hizmetleri Yasası'nı (Affordable Care Act) savunan koalisyonunun lideriydi. Becerra, aynı zamanda 2009-2010 yıllarında yasanın Kongre'den geçmesini de sağlamıştı.

MAYORKAS'TAN SONRA İKİNCİ LATİN ADAY

Becerra, Biden'ın kabinesinde görev yapması beklenen ikinci Latin aday niteliğinde. Geçtiğimiz ay kabinesinde yer alacak kilit isimlerden bazılarını açıklayan Biden, İç Güvenlik Bakan Vekili olarak görev yapan Alejandro Mayorkas'ı iç güvenlik bakanlığına aday göstermişti. Mayorkas, bu göreve getirilecek ilk Latin ve ilk göçmen olma özelliğine sahip. 

CDC DİREKTÖRÜ DE BELLİ OLDU

Becerra'nın adaylığı ilk olarak New York Times gazetesi tarafından duyuruldu. Reuters ajansının da iki kaynağa dayandırdığı haberinde de, Biden'ın Becerra'yı aday göstereceği kaydedildi. Ayrıca Biden'ın Hastalık Kontrol ve Korunma Merkezleri'nin (CDC) başkanlığına, bulaşıcı hastalıklar uzmanı Dr. Rochelle Walensky'yi getireceği aktarıldı. (DIŞ HABERLER)