ABD'li personelin başına çuval geçirmeye çalışanlar serbest bırakıldı

Valilik, İstanbul'da demirleyen ABD gemisinde çalışan bir kişinin başına çuval geçiren 17 kişinin gözaltına alındığını açıkladı. Şüpheliler çıkarıldıkları nöbetçi mahkemece serbest bırakıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Valiliği, Sarayburnu'ndaki ABD gemisinde çalışan bir kişinin başına çuval geçiren Türkiye Gençlik Birliği (TGB) üyesi 17 kişinin gözaltına alındığını duyurdu. 

Türkiye Gençlik Birliği dün sosyal medyadan "Sarayburnu'nda Amerikan askerlerinin başına çuval geçirdik!" açıklaması yapmıştı. Olaya ait görüntüler sosyal medyada ve Vatan Partisi yayın organı Aydınlık gazetesinde de yayınlamıştı.

Valilikten yapılan açıklamada çuval geçirilen kişiden 'sivil' denilerek bahsedildi:

"Liman ziyareti" kapsamında ilimize gelen ABD Deniz Kuvvetlerine ait Askeri Gemide görevli sivil bir personelin şehir gezisi sırasında başına çuval geçirme girişiminde bulunan 17 şüpheli şahıs, Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı üzerine İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerimizce gözaltına alınmıştır.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan şüpheliler, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'ne sevk edildi.

'ADLİ KONTROL TEDBİRLERİ UYGULANACAK'

Adliyede, soruşturma başlatan İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından ifadeleri alınan şüpheliler, "yurtdışına çıkış yasağı" ve "haftada bir evlerine en yakın güvenlik merkezine imza verme zorunluluğu"ndan oluşan adli kontrol tedbirleri uygulanması talebiyle nöbetçi İstanbul Sulh Ceza Hakimliğine gönderildi.

Nöbetçi mahkeme, haklarında her iki adli kontrol tedbirinin de uygulanmasına hükmettiği şüphelileri serbest bıraktı. (HABER MERKEZİ)