ABD'li Cumhuriyetçi 'oyları bölmemek için' aday olmayacak

Maryland'in eski valisi Larry Hogan, ‘aday kalabalığı yaratarak Trump’a fayda sağlamamak için’ 2024’te yapılacak başkanlık seçiminde aday adayı olmayacağını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD’de 2024 yılında yapılacak başkanlık seçimi yaklaşırken, ABD'nin eski başkanı Donald Trump’ın aday adaylığını açıkladığı Cumhuriyetçi Parti’den bir isim ‘Trump’a fayda sağlamamak için’ partisinden aday adayı olmayacağını açıkladı. Reuters’ın haberine göre, Cumhuriyetçi Partili eski Maryland valisi Larry Hogan, ‘zincirleme bir kaza ile bir aday kalabalığı yaratarak Trump’ın partisi içindeki adaylık yarışını kazanma şansını sehven artırmamak için’ aday adayı olmama kararı aldı. 

‘TRUMP’I TEKRAR BEYAZ SARAY’A GÖNDERMEYİ GÖZE ALAMAYIZ’

Kararını The New York Times için kaleme aldığı bir makale ile duyuran Hogan, Cumhuriyetçi Parti’nin ‘Donald Trump döneminde bir kişilik kültü haline geldiğini’ ve ‘partinin Trump’ı tekrar ABD Başkanı olarak Beyaz Saray’a göndermeyi göze alamayacağını’ kaydetti. 

Cumhuriyetçi Parti’nin ‘prensipten çok kişiliğe öncelik vermesi durumunda başarılı olamayacağını’ belirten Cumhuriyetçi Partili siyasetçi, “Eğer seçilmiş yetkililerimiz kapalı kapılar ardında özgürce kabul ettiklerini kamuoyu önünde söylemeye korkuyorsa ve bazı şeylerin doğru olduğunu kabul etmenin siyasi maliyeti sebebiyle kendi hatalarımızdan ders çıkaramıyorsak başarılı olamayız” dedi. 

‘GELECEK SEÇİMLERDEN ENDİŞE DUYUYORUM’

Larry Hogan, “Cumhuriyetçi seçmenler, çok uzun zaman boyunca Trump’a sadakat dışında partinin neyi temsil ettiği konusunda gerçek bir tartışma yürütmekten alıkonuldu. Bir kişilik kültü, bir prensipler partisinin yerini alamaz” ifadelerini kullandı. Gelecek seçimlerden ‘endişeli olduğunu’ kaydeden Hogan, partisinin Trump’ı tekrar aday göstermeyi göze alamayacağını söyledi. Kendisinin verdiği aday adayı olmama kararına değinen Hogan, bunun sebebini ‘çok adaylı zincirleme bir kazanın bir kez daha Trump’ın adaylığını garanti altına alma olasılığının çok yüksek olması’ ile açıkladı. (DIŞ HABERLER)