ABD'li avcının dağ keçisi vurma izni iptal edildi

Amerikalı iş insanı adına Dersim’de yaban keçisi vurması için düzenlenen geçici avcılık belgesi, tepkiler üzerine iptal edildi. Dersim Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, ABD'li avcıya yönelik "Orada seni bekliyor olacağım" mesajı atmıştı.

Google Haberlere Abone ol

DERSİM- ABD'li iş insanı Bradley Garrett Van Hoose için Dersim’in Pülümür ilçesi Salördek Devlet Avlağı’nda bir adet yaban keçisi vurması için geçici avcılık belgesi düzenlendiği ortaya çıkmıştı.

Avcılık için verilen izin belgesi doğaseverler tarafından tepkiyle karşılanırken Dersim Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu da Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda, “Bizim için doğadaki hiçbir cana asla paha biçilemez... Dürbünlü silahı ve 50 mermisiyle dağ keçisini katletmek için gelecek olan kişiye sesleniyorum. Yarın köylüler ve duyarlı tüm dostlarla orada seni bekliyor olacağım...” ifadelerini kullanmıştı.

Antalya’da bulunan Caprinae Travel Seyahat Acentesi’nin başvurusu üzerine Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü Tunceli Şubesi tarafından Bradley GArrett Van Hoose için 7 ile 13 Aralık tarihleri arasında 50 mermi kullanarak yaban keçisi vurması için düzenlenen “Yabancı Turist Avcılar İçin Geçici Avcılık Belgesi”, söz konusu tepkiler üzerine iptal edildi.

CHP Tunceli Milletvekili Polat Şaroğlu da Amerikalı iş insanı için düzenlenen izin belgesinin iptal edildiğini doğruladı. (DUVAR)