AB'den enerji tasarrufu çağrısı: Gaz tüketimini yüzde 15 azaltın

Avrupa Komisyonu'ndan birlik ülkelerine gaz tüketiminin mart ayına kadar yüzde 15 azaltılması çağrısı yapıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Avrupa Birliği'nin yürütme organı Avrupa Komisyonu'ndan birlik üyesi ülkelere enerji tasarrufu çağrısı yapıldı. Açıklamada, AB ülkelerinde gaz kullanımının mart ayına kadar yüzde 15 oranında azaltılması istendi.

BBC'nin haberine göre, Rusya'nın doğal gaz arzını kesme tehditlerine karşı Avrupa ülkelerinde kış aylarında yaşanabilecek enerji krizine karşı önlemler artırıldı. Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Avrupa çapında gaz kesintisinin "olası bir senaryo" olduğunu belirterek "Rusya enerjiyi silah olarak kullanarak şantaj yapıyor. Rus gazının kısmi ya da tamamen kesilmesi olasılığına karşı Avrupa'nın hazırlıklı olması gerekiyor" açıklaması yaptı. 

Rusya'dan Almanya'ya gaz akışı sağlayan Kuzey Akım 1 boru hattının ise 10 günlük bakım için devre dışı bırakılmasının ardından yarın açılması bekleniyor. Rusya, AB'nin yaptırım kararları ve rubleyle gaz ödemesi yapılmadığı gerekçeleriyle Polonya, Bulgaristan, Hollanda, Danimarka ve Finlandiya'ya gaz arzını durdurmuştu. (DIŞ HABERLER)