ABD'den yeni uyarı: Özellikle Beyoğlu'na gitmeyin

Geçtiğimiz günlerde Türkiye'deki vatandaşları için uyarı yayınlayan ABD Büyükelçiliği yeni bir açıklama yaptı: "Özellikle Beyoğlu'ndaki sinagog, kilise ve diplomatik misyonlara dikkat."

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD, Türkiye'nin Stockholm Büyükelçiliği önünde Kuran yakılmasının ardından 'Türkiye'de olası misilleme saldırılarına karşı' yayınladığı güvenlik uyarısını güncelledi. ABD Büyükelçiliği, Türkiye'de ‘terör saldırıları’ olabileceğini ifade ederek yaptığı güncelleme ile vatandaşlarına ‘Galata, Taksim ve İstiklal’ konumlarından uzak durma çağrısında bulundu.

'TÜRK MAKAMLARI SORUŞTURUYOR'

Büyükelçiliğin açıklamasında, şu ifadelere yer verildi: "ABD hükümeti vatandaşlarını, teröristlerin İstanbul'daki kiliselere, sinagoglara ve diplomatik misyonlara ya da özellikle Beyoğlu, Galata, Taksim ve İstiklal bölgeleri olmak üzere Batılıların sıkça gittiği diğer yerlere yönelik olası misilleme saldırılarına karşı uyarmaktadır. Türk makamları bu konuyu soruşturmaktadır. Bu mesaj, Avrupa'daki Kuran yakma olaylarına ilişkin 27 Ocak 2023 tarihli güvenlik uyarısını güncellemektedir.”

'UYARI VERMEDEN SALDIRABİLİRLER' 

27 Ocak’ta ABD, Fransa, İtalya, İspanya, Almanya ve İsveç, Türkiye’ye ilişkin seyahat uyarıları yayımlamıştı. Bunun üzerine Türkiye Dışişleri Bakanlığı da hem ABD’ye hem de Avrupa’ya ilişkin iki uyarı yapmıştı.

ABD Büyükelçiliği'nden 27 Ocak'ta yapılan açıklamada, "Avrupa'da son zamanlarda yaşanan Kuran yakma olaylarının ardından ABD hükümeti, vatandaşlarını teröristlerin Türkiye'deki ibadethanelere olası misilleme saldırılarına karşı uyarıyor. Teröristler, ibadet yerlerini veya Batılıların sık sık ziyaret ettiği yerleri hedef alarak, çok az uyarıda bulunarak veya önceden hiç uyarı vermeden saldırabilirler" denilmişti. (DIŞ HABERLER)

 

Etiketler abd beyoğlu terör