ABD'den vatandaşlarına Ukrayna'dan ayrılma çağrısı

ABD'nin Kiev Büyükelçiliği, Rusya'nın gelecek günlerde 'sivil altyapıyı ve hükümet binalarını hedef alabileceğini' ileri sürdü.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ukrayna'da 24 Ağustos'ta kutlanan bağımsızlık günü öncesi Rusya'nın 'saldırıları artırabileceğine' yönelik açıklamalar gelirken, ABD'nin Kiev Büyükelçiliği vatandaşlarına Ukrayna'dan ayrılmaları çağrısında bulundu. Büyükelçilik, Rusya'nın gelecek günlerde 'sivil altyapıyı ve hükümet binalarını hedef alabileceğini' ileri sürdü.

'SALDIRI ÇABALARININ HIZLANDIRILDIĞI BİLGİSİNE SAHİBİZ'

Açıklamada, "Dışişleri Bakanlığı, Rusya'nın önümüzdeki günlerde Ukrayna'nın sivil altyapısına ve hükümet tesislerine yönelik saldırı başlatma çabalarını hızlandırdığı bilgisine sahip" denildi. ABD vatandaşlarının, eğer güvenliyse Ukrayna'yı 'şimdi' kendi imkanlarıyla terk etmeleri gerektiği belirtildi.

'SALI VE ÇARŞAMBA GÜNLERİ DİKKATLİ OLUNMALI'

Ukrayna Savunma Bakanlığı İstihbarat Baş Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada ise, salı ve çarşamba günlerinde 'özellikle dikkatli olunması' için çağrı yapıldı. "Hem ülke içinde, hem de dışında artan bir füze saldırısı ve provokasyon tehdidi var" diyen sözcü Andrii Yusov, Rusya'nın bağımsızlık günü için 'saldırı hazırlığında' olabileceğini ileri sürdü. Yetkili, "Bağımsızlık gününde olası bir saldırıya hazırlıklı olmak oldukça mantıklı. Ukrayna buna hazır" ifadelerini kullandı. 

KİEV'DE HALKA AÇIK TOPLANTILAR YASAKLANMIŞTI

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, bağımsızlık günü öncesi yayınladığı mesajında 'ihtiyatlı olunması' çağrısında bulunmuştu. "Rusya'nın özellikle çirkin ve saldırgan bir şey yapmaya çalışabileceğinin farkında olmalıyız" ifadelerinin yer aldığı açıklamanın ardından, başkent Kiev'de 'saldırı olasılığı' nedeniyle 22-25 Ağustos'ta halka açık toplantılar yasaklandı. (DIŞ HABERLER)