ABD'den Rusya'nın teknoloji sektörüne yeni yaptırımlar

ABD, Ukrayna'ya saldıran Rusya'ya teknoloji alanındaki uygulayacağı yaptırımları açıkladı. 21 şirket ve 13 kişiyi kapsayan yaptırımlara dünyanın en büyük çip üreticilerinden Mikron da var.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- ABD, Rusya'nın teknoloji sektörünü hedef aldığı yeni yaptırımlarına start verdi. 

ABD Hazine Bakanlığı, Ukrayna'ya yönelik "sebepsiz ve haksız" saldırısı nedeniyle Rusya'ya ağır bedeller yüklenmeye devam edildiğini açıkladı.

Rusya'nın teknoloji sektörünün hedef alındığı belirtilen açıklamada, 21 kurum ile 13 kişinin yaptırım listesine eklendiği duyuruldu.

AA'nın haberine göre yaptırım uygulanan kurumlar arasında Rusya'nın en büyük mikroelektronik üreticisi ve ihracatçısı olan Mikron'un da yer aldığı belirtilen açıklamada, şirketin Rus mikroelektronik ürünlerinin yüzde 50'sinden fazlasını ihraç ettiği ve ülkenin en büyük çip üreticisi olduğu aktarıldı.

Açıklamada, ayrıca Hazine Bakanlığı'nın yaptırım yetkilerini havacılık, denizcilik ve elektronik sektörlerini de kapsayacak şekilde genişlettiği kaydedildi.

"Rusya, sebepsiz saldırganlığıyla Ukrayna'nın egemenliğini ihlal etmeye devam etmekle kalmadı, aynı zamanda sivilleri hedef alan saldırılarını da artırdı" diyen ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, savaş bitene kadar "Putin'in savaş makinesini" her açıdan yaptırımlarla hedef almaya devam edeceklerini vurguladı. (DUVAR)