ABD'den MHP'ye tepki: Taciz ve şiddeti kınıyoruz

Gazeteci Yazıcıoğlu’nun MHP'liler tarafından ittirildiği görüntülere tepki gösteren Price, "Gazetecileri ve medya çalışanlarını hedef alan tehdit, taciz ve şiddeti kınıyoruz" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin VOA Türkçe Ankara muhabiri Yıldız Yazıcıoğlu’nu azarladığı ve MHP'liler tarafından ittirildiği görüntülere ABD’den tepki geldi. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, “ABD gazetecileri ve medya çalışanlarını hedef alan tehdit, taciz ve şiddeti kınıyor" açıklamasını yaptı.

'İFADE ÖZGÜRLÜĞÜ DEMOKRASİYİ GÜÇLENDİRİR'

VOA Türkçe muhabirinin olayla ilgili sorusuna e-posta üzerinden yazılı yanıt veren ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü, ifade özgürlüğünün demokrasiyi güçlendirdiğini ve korunması gerektiğini söyledi. Bakanlık tarafından gönderilen açıklamada, "İfade özgürlüğü -gazetecilerin ifade özgürlüğü de buna dahil - bazılarının tartışmalı ya da rahatsız edici bulduğu söylemleri içerdiğinde bile, demokrasiyi güçlendirir ve korunması gerekir. ABD gazetecileri ve medya çalışanlarını hedef alan tehdit, taciz ve şiddeti kınıyor" denildi.

'TÜRKİYE HALKI CEZALANDIRILMA KORKUSU OLMADAN HAKLARINI KULLABİLMELİ'

ABD'nin tarihinde birçok kez gerek özel kanallardan gerekse kamuoyu önünde Türkiye'yi ifade özgürlüğüne saygı göstermeye ve bu özgürlüğü güvence altına almaya çağırdığı belirtilen açıklamada, "Türkiye halkı, cezalandırılma korkusu olmaksızın insan haklarını ve temel özgürlüklerini kullanmayı hak ediyor. İfade, barışçı toplanma ve örgütlenme özgürlüğünü kullanma hakkı, Türkiye'nin kendi anayasasında, uluslararası hukuk yükümlülüklerinde ve Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) taahhütlerinde yer almaktadır" sözlerine yer verildi. (DIŞ HABERLER)