ABD'den Kabil Havalimanı için IŞİD uyarısı: 'Yeni rotalar belirlendi'

ABD'nin Afganistan'dan kaçmak isteyen binlerce kişinin beklediği Kabil Havalimanı'nda IŞİD saldırısından endişelendiği belirtildi. Havalimanına gitmek isteyenler için yeni rotalar belirlendi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Afganistan'da Taliban'dan kaçmak isteyen binlerce kişi Kabil Havalimanı'nda tahliye için beklemeye devam ederken, ABD'nin IŞİD tehdidinden endişelendiği belirtildi. CNN International'a bilgi veren güvenlik kaynakları, ABD'nin havalimanı ve çevresinde IŞİD'in Horasan kolunun olası saldırısı nedeniyle alana geliş için alternatif rotalar belirlediğini söyledi.

İsmi açıklanmayan bir savunma kaynağı, 'Horasan'daki IŞİD'in havalimanında saldırı düzenlemeye çalışmasını güçlü bir ihtimal olduğunu' söyledi. Kabil'deki üst düzey bir diplomat da, IŞİD'in Hamid Karzai Uluslararası Havalimanı'ndaki Amerikalılara saldırı düzenleyebileceği bilgisinden haberdar olduklarını belirtti. İki savunma kaynağı, ABD ordusunun havalimanına ve giriş kapılarına gelmek isteyenler için 'alternatif rotalar' belirlemeye çalıştığını aktardı. Bir yetkili, havalimanı ve pistin çevresindeki kalabalıkların IŞİD ve başka terör örgütleri tarafından hedef alınabileceğini, arabalara yerleştirilen bombalar, intihar bombacıları veya havan topu ile saldırılar düzelenebileceğini savundu.

Yetkililerden biri, bu yeni girişimden Taliban'ı da haberi olduğunu ve hareketle koordinasyon sağlandığını açıkladı. Buna göre, yeni rotalar ve erişim noktaları hakkında bilgi alan kişilerin havalimanına rahat erişimi için sahada Taliban'a işbirliği yapılıyor.

Reuters ajansı ise Kabil Havalimanı'nda dün tırmanan kaosun ardından bu sabah daha sakin bir ortam bulunduğunu duyurdu. Reuters'ın haberine göre, ülkeden gitmek isteyenlere izin vereceğini açıklamış olan Taliban, insanların ana kapının dışında sıraya girmesini sağlıyor. (DIŞ HABERLER)