ABD'den 'IŞİD lideri Suriye'de öldürüldü' açıklaması

ABD Merkez Kuvvetleri Komutanlığı (CENTCOM), Suriye'de üst düzey bir IŞİD liderinin öldürüldüğünü açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD Merkez Kuvvetleri Komutanlığı (CENTCOM), Cinderes yakınlarında düzenledikleri hava saldırısında IŞİD'in üst düzey yöneticilerinden Maher al-Agal'ı öldürdüklerini duyurdu.

CENTCOM'dan yapılan yazılı açıklamada, 12 Temmuz'da Halep'e bağlı Cinderes kasabası yakınlarında IŞİD'in iki üst düzey yöneticisine saldırı düzenlendiği kaydedildi.

AA'nın haberine göre, açıklamada, "Saldırıda IŞİD'in ilk beş yöneticisinden biri olan ve IŞİD'in Suriye'deki lideri Maher al-Agal öldürüldü. Maher ile yakından ilişkili üst düzey bir IŞİD yöneticisi de saldırı sırasında ağır yaralandı. Başarılı bir şekilde yürütülmesini sağlamak için bu operasyona kapsamlı bir planlama yapıldı. İlk inceleme, sivil kayıplar olmadığını gösteriyor" ifadeleri kullanıldı.

Agal'ın, IŞİD içinde üst düzey yöneticisi olmasının yanı sıra Irak ve Suriye dışında IŞİD ağlarının gelişmesine yardımcı olduğu belirtilen açıklamada, sözlerine yer verilen CENTCOM Sözcüsü Albay Joe Buccino, "Bu saldırı, CENTCOM'un bölgeye olan sarsılmaz bağlılığını ve IŞİD'in kalıcı yenilgisini teyit ediyor" değerlendirmesinde bulundu.

Buccino, "CENTCOM bölgede yeterli ve sürdürülebilir bir varlık muhafaza ediyor ve bölgesel güvenliğe yönelik tehditlere karşı koymaya devam edecek" ifadelerini kullandı.

BİDEN: ABD'NİN KARARLILIĞININ GÖSTERGESİ

Diğer yandan, ABD Başkanı Joe Biden da IŞİD'in üst düzey yöneticilerinden Maher al-Agal'ın öldürülmesinin ABD'nin "terörle mücadele"deki kararlılığının göstergesi olduğunu belirtti.

Biden, Al-Agal'ın öldürülmesine ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, "Bugün, ABD ordusunun mensupları ve istihbarat topluluğumuz IŞİD'in üst düzey yöneticilerinden birine karşı başarılı bir hava saldırısı gerçekleştirmiştir" ifadesine yer verdi.

Al-Agal'ın öldürülmesinin IŞİD'in plan, kaynak ve operasyon düzenleme kabiliyetlerini önemli miktarda azalttığına dikkati çeken Biden, "Bu operasyon, tıpkı IŞİD liderine şubat ayında düzenlediğimiz operasyon gibi, ana vatanımızı ve dünyadaki çıkarlarımızı tehdit eden tüm teröristlere açık ve net bir mesaj gönderiyor; ABD, sizi adalet önüne getirmek için yorulmaz bir çaba içindedir" değerlendirmesinde bulundu.

Biden, söz konusu operasyonun, ABD'nin kendisine yönelik tehditleri bertaraf etmesi için sahada binlerce asker bulundurmak zorunda olmadığının bir göstergesi olduğuna işaret ederek, "Amerikan halkı adına, bu başarılı operasyonu gerçekleştiren istihbarat ve ordumuza, adanmışlıkları, profesyonellikleri ve ekip çalışmaları için teşekkür ediyorum" ifadesini kullandı. (DIŞ HABERLER)

Etiketler ABD IŞİD Suriye