ABD'deki '24 saatlik ereksiyon' davası reddedildi: Yargıç cezaevini haklı buldu

ABD'nin Nebraska eyaletinde eski bir mahkum, priapizm adlı bir sendrom nedeniyle 24 saat boyunca ereksiyon yaşadığını ve cezaevinin kendisine gerekli tıbbi yardımı yapmadığını savunarak dava açtı. Mahkeme ise suçlamaların geçersiz olduğuna hükmetti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'de eski bir mahkumun, cezaevinde priapizm adı verilen sendrom sonucu 24 saat boyunca geçmeyen bir ereksiyon yaşadığı ve kendisine gerekli tıbbi desteğin sağlanmadığı gerekçesiyle eyalete açtığı dava reddedildi. Nebraska eyaletinde yaşanan olayda, temyiz mahkemesi mahkumun suçlamalarını geçersiz buldu.

Richard Walters isimli eski mahkum, 2015'te yaşandığını söylediği olay nedeniyle eyalet yönetimine dava açmıştı. Cinsel saldırı suçundan mahkum olan Walters, 24 saat boyunca sürekli ereksiyon yaşadığını, priapizm adı verilen bu durum nedeniyle acı ve rahatsızlık çektiğini ancak cezaevi yetkililerini bilgilendirmesine rağmen kendisine tıbbi yardım yapılmadığını savunuyordu.

MAHKEME: GARDİYANLARI YETERİNCE BİLGİLENDİRMEDİ

Nebraska Temyiz Mahkemesi ise Walters'ın yaşadığı sorun konusunda yetkililere yeterince bilgi vermediğine ve gardiyanların bu nedenle şikâyetin ciddiyetini anlamadığına hükmetti; eyalet yönetimini suçsuz buldu. 

'AYNI CEZAEVİNDEN BENZER DAVALAR VAR'

Amerikan basını, özel bir şirketin yönetiminde bulunan cezaevinde, Walters gibi gerekli tıbbi yardımı alamadığını savunan en az 12 kişinin daha dava açtığını yazdı. ABD'deki cezaevlerinin koşulları sık sık eleştiri konusu oluyor; yüzlerce kişinin dava süreçleri tamamlanmadan cezaevlerinde öldüğü biliniyor. (DIŞ HABERLER)

Etiketler ABD cezaevi priapizm