ABD'de Uber'e 1.1 milyon dolarlık tazminat cezası

ABD'de görme engelli bir kişiyi araca almayı reddeden Uber'e 1.1 milyon dolarlık tazminat cezası verildi. Lisa Irving, kendisini araca almayan sürücülerin sözlü tacizine maruz kaldığını aktardı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'de görme engelli bir kişiyi 14 kez araca almayı reddeden Uber'in 1.1 milyon dolar tazminat ödemesine karar verildi. San Francisco kentinde yaşayan Lisa Irving, 2018 yılında Uber tarafından ayrımcılığa uğradığını ve rehber köpeği ile beraber kendisini araca almayan sürücülerin sözlü tacizine maruz kaldığını belirtmişti.

'ŞİKAYETLERE RAĞMEN AYRIMCILIK DEVAM ETTİ'

Uber sürücülerinin kendisini araca almaması nedeniyle işe geç kaldığını ve işten atıldığını aktaran Irving, şikayette bulunmasına rağmen ayrımcı davranışların devam ettiğini söylemişti. 'Sürücülerin davranışlarından şirketin sorumlu tutulamayacağını' ileri süren Uber'in savunmasını reddeden hakim, Irving'i haklı buldu.

'HAKLARIMA SAYGI DUYULMASINI İSTERDİM'

Irving'in avukatı, "Araç paylaşım uygulamalarından en çok fayda sağlayanlar görme engelli kişilerdir. Amerikan Engelliler Yasası'na (ADA) göre, bir rehber köpek sahibinin gidebileceği her yere onunla beraber gidebilmelidir" dedi. 'Durumun bu noktaya gelmesinden ötürü üzgün olduğunu' belirten Irvign ise, "Medeni haklarıma saygı duyulasını tercih ederdim" ifadelerini kullandı. (DIŞ HABERLER)